Zemic miniatuursensoren gebruikt voor esense van Indes

Miniatuursensoren toegepast ter verbetering ergonomie door verplaatsen gemakkelijk te maken

Indes creëert innovatieve producten voor mensen. Producten waar mensen op kunnen vertrouwen. Succesvolle producten omdat ze het dagelijks leven van hun klanten verbeteren. Dit vereist creativiteit, maar ook de doelgerichte toepassing van technologie in verschillende markten. Indes realiseert geïntegreerde productontwikkeling voor klanten met ambities in de markten Medical Cure, Human Care en E-mobility. Ze creëren al 30 jaar succesvolle innovaties.

Een van hun belangrijkste producten is esense. Esense maakt verplaatsen gemakkelijk; zware producten worden verplaatst alsof ze slechts een paar kilogram wegen. Het slimme en gepatenteerde systeem omvat een elektrisch aandrijfwiel en een of meer loadcellen. De loadcellen meten de natuurlijke duwkracht van de gebruiker en vertalen deze naar een vloeiende rijondersteuning.

Er zijn inmiddels veel producten met esense geassembleerd; bijvoorbeeld ziekenhuisbedden, zware medische apparatuur, patiënten liften en facilitaire trolleys. Esense zorgt dat er geen grote krachten nodig zijn voor het manoeuvreren van deze producten en speelt daarmee een actieve rol bij het voorkomen van fysieke overbelasting. Studies tonen aan dat er een grote waardering is voor de functionaliteit van de esense tilliften. Zorgmedewerkers die esense gebruiken, melden minder lichamelijke klachten, dus het maakt echt een verschil.

De expertise en gestructureerde aanpak binnen Indes stelt hen in staat onderscheidende en succesvolle producten te ontwikkelen, waarmee de klant op een gestructureerde manier zijn marktpositie kan vergroten. Deze expertise en aanpak sluiten aan bij de visie van Zemic. Wij zijn ervan overtuigd dat onze focus op het creëren van waarde voor onze klanten hen zal helpen zich te onderscheiden in hun markt. De slogan van Zemic Europe is dan ook: “We believe we make you stronger!” In dit geval maakt de oplossing mensen letterlijk “sterker”.

Over esense van Indes

Esense-systemen worden toegepast op een breed scala aan producten, zoals patiënten tilliften, ziekenhuisbedden, maaltijdwagens en een mobiele operatietafel. Esense maakt het voor de gebruiker mogelijk om deze producten op een natuurlijke manier te verplaatsen.

– Laat zwaar werk gemakkelijk aanvoelen; esense verbetert de veiligheid op de werkplek, de tevredenheid van het personeel en de efficiëntie.
– Gepatenteerde technologie; sensoren “voelen” wat de gebruiker wil en vertalen dit naar kracht en richting van het aandrijfwiel.
– Esense maakt het mogelijk producten op een natuurlijke en comfortabele manier te verplaatsen, over lange afstanden, over drempels en hellingen of tijdens het manoeuvreren in kleine ruimtes.
– Past op elke mobiele zorgtoepassing; brancards en ziekenhuisbedden, patiënten tilliften en facilitaire trolleys, apparatuur trolleys en operatietafels.
– Kant-en-klare kits; geïntegreerde systemen voor snelle en eenvoudige installatie.

Zemic Europe miniatuursensoren

Miniatuur loadcellen gebruiken vanwege hun compacte afmetingen gewoonlijk halfgeleidende rekstroken als meet element. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende configuraties voor zowel trek- als drukkrachtmeting.

Zemic miniatuur sensoren bieden goede prestaties met hoge outputs en een hoge overbelasting beveiliging voor een veilige werking. Beschikbare capaciteiten: 20 gram – 110 kg. De 1HM aluminium miniatuursensor wordt toegepast in de esense. Deze sensor is zeer nauwkeurig en is beschikbaar in capaciteiten van 0,5 tot 20 kg.

lees meer: https://www.zemiceurope.com/nl/case-studies/Esense_NL

 

Zemic Europe B.V.

Zemic is one of the world leaders in the development and manufacturing of strain gages, loadcells and miniatures sensors. Established in 1965 in China with subsidiaries in Europe and USA.

 

Zemic manufactures in a 90.000 m2 high-tech plant with a capacity to produce 50 million stain gages, 5 million sensors and over 1 million industrial load cells with capacities of 5 gram up to 500 Ton. The R&D staff of more than 200 engineers is supporting our worldwide relations with new developments and custom build sensors.

 

Zemic is an ISO9000 certified company gained OIML, CE, NTEP, ATEX and FM certificates. Our products are produced according RoHS directives. In order to assure customer satisfaction Six Sigma management has been implemented.

 

Zemic is committed to create value in order to assist our customers to differentiate its products in their market.