Zemic miniatuur sensor gebruikt in nieuwe zeilgadget

Zemic miniatuur sensor gebruikt in spanningsmeter

VMG Parts brengt een nieuw tuning gadget op de markt voor alle kleinere zeilboten. Het is belangrijk om de mast zo op spanning te brengen zodat  een optimale zeilbolling en roerbalans tijdens het zeilen verkregen wordt. Om deze reden is het erg belangrijk de bootinstellingen op spanning te controleren. De beste prestaties worden bereikt als de mast recht en symmetrisch is. De tuig-spanning is vereist om de winddruk van de zeilen evenredig over te brengen op de scheepsromp, om zo te voorkomen dat de voorstag doorbuigt en om de verstaging van de mast te controleren die mede de bolling van het grootzeil bepaalt.

VMG heeft de VMG Spanningsmeter ontwikkeld met de krachtsensoren van Zemic. Dit is een zeil ‘gadget’ die de spanning op de verstaging in enkele minuten meet en ervoor zorgt dat je snel  het water op kunt. In zeilwedstrijden, kan deze behulpzame gadget het verschil maken tussen winnen en verliezen! Het nieuwe aan deze spanningsmeter is de connectie met een app, zodat je alle gemeten waarden kunt zien op je smartphone.

VMG Parts is onderdeel van het bedrijf Sail Technologies en dit merk is gespecialiseerd in de optimalisatie van sportuitrusting. Ze raadplegen, ontwerpen en implementeren apparatuur, gebaseerd op de specifieke wensen van hun klanten. VMG Parts biedt iets nieuws voor wedstrijdzeilen en heeft als doel een plek te creëren waar zeilers van alle leeftijden terecht kunnen voor het beste advies en de beste uitrusting. Met de expertise van hun team kunnen zij de best mogelijke oplossingen bieden voor boten, tuning en allerlei soorten uitrusting.

Innovatie en inspelen op de behoeften van de markt, past goed bij de missie en visie van Zemic Europe. Omdat we ervan overtuigd zijn dat onze focus op het creëren van waarde voor onze klanten hen zal helpen zich te onderscheiden in hun markt. De slogan van Zemic Europa is daarom “We believe we make you stronger!”.

Zemic & VMG Parts

 • Kennis van krachtsensoren en expertise in sportuitrusting
 • Beste advies en uitrusting voor zeilers
 • Zeil ‘gadget’ dat waar voor je geld biedt
 • Op maat gemaakte en aangepaste miniatuurkrachtsensoren
 • Snelle levering van weegcomponenten

Hoe Zemic VMG Parts heeft geholpen

VMG Parts wilde een nieuwe spanningsmeter ontwikkelen die het leven van zeilers veel gemakkelijker maakt. De meter moest in enkele minuten kunnen meten, zodat het mogelijk is om snel weg te zeilen. De meetwaarden moesten betrouwbaar zijn, dus het was essentieel om sensoren van hoge kwaliteit te gebruiken in de spanningsmeter. De spanningsmeter moest ook compact zijn en gemakkelijk te hanteren.

Op zoek naar een leverancier zocht VMG Parts een partner die hen zou kunnen helpen aan de meest geschikte sensor voor deze toepassing. Zemic Europe heeft een zeer breed programma van sensoren en meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van wegen. Zemic beschikt bovendien over een grote engineeringafdeling die sensoren op maat kan ontwerpen. Voor deze toepassing heeft Zemic een nieuwe miniatuursensor ontworpen die precies in de spanningsmeter past.

De VMG Spanningsmeter

De nieuwe digitale spanningsmeter maakt het optuigen eenvoudiger en nauwkeuriger. Zeilers kunnen in een paar minuten meten en uitvaren.

De spanningsmeter heeft de volgende kenmerken:

 • Voor kabels van 2 -5 mm en tot 500 kg spanning, geschikt voor meer dan 100 klassen
 • Eenvoudig gegevensbeheer
 • Bespaart tijd en inspanning
 • Eenvoudig ontwerp
 • Zeil-gadget dat waar voor je geld biedt
 • Eenvoudige constructie
 • Compact en gemakkelijk in gebruik
 • Ideaal voor langdurig gebruik
 • Van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen slechte weersomstandigheden

Smartphone connectie:  het is niet nodig een scherm aan te schaffen en extra te betalen voor  verbinding.

Betrouwbare gegevens:  belangrijk instrument voor prestatie-indicatie

Gegevensopslag: historische gegevens en instellingen worden bewaard.

Zemic miniatuursensor gebruikt in de VMG Spanningsmeter

De miniatuurkrachtsensoren van Zemic bieden goede prestaties met hoge outputs en een hoge overbelastingsbeveiliging. Miniatuur sensoren worden ook vaak gebruikt in specifieke applicaties waarin de ruimte beperkt is en een hoge nauwkeurigheid vereist is. Zemic heeft een 1B-miniatuursensor op maat ontwikkeld en deze is geïntegreerd in de VMG-spanningsmeter. Deze sensor heeft de volgende kenmerken:

 • Aluminium buigende miniatuursensor
 • Hoge nauwkeurigheid
 • Gebruikt voor draagbare weeg applicaties

Zemic Europe B.V.

Zemic is one of the world leaders in the development and manufacturing of strain gages, loadcells and miniatures sensors. Established in 1965 in China with subsidiaries in Europe and USA.

 

Zemic manufactures in a 90.000 m2 high-tech plant with a capacity to produce 50 million stain gages, 5 million sensors and over 1 million industrial load cells with capacities of 5 gram up to 500 Ton. The R&D staff of more than 200 engineers is supporting our worldwide relations with new developments and custom build sensors.

 

Zemic is an ISO9000 certified company gained OIML, CE, NTEP, ATEX and FM certificates. Our products are produced according RoHS directives. In order to assure customer satisfaction Six Sigma management has been implemented.

 

Zemic is committed to create value in order to assist our customers to differentiate its products in their market.