Waarom zijn normen voor Internet of Things security en privacy zo belangrijk?

De opmars van IoT-toepassingen gaat gepaard met toenemende veiligheidsrisico’s. Wat kan standaardisatie hierin voor u  betekenen? Telecomdeskundige Vlora Rexhepi van de NEN gaat dieper in op dit perspectief. Ze spreekt onder andere over de stand van zaken in Europa en in Nederland, internationale ontwikkelingen op het gebied van IoT, product security en industriële automatisering. Welke rol kunnen we vanuit Nederland spelen?

Het ‘Internet of Things’ (IoT) biedt in diverse domeinen veel kansen voor automatisering, nieuwe producten, diensten en verdienmodellen. De opmars van IoT-toepassingen leidt tot een snelle groei van het aantal verbonden apparaten. De veiligheidsrisco’s nemen ook exponentieel toe. Dit gebeurt bij een zeer breed scala aan producten en diensten, zoals huishoudelijke producten maar ook in industriële toepassingen.

Meld u nu aan voor een bezoek aan het Industrial Cyber Security event op 9 oktober en volg de lezing van Vlora Rexhepi. Het event bezoeken is kosteloos (en inclusief koffie, lunch en netwerkborrel) mits u binnen de doelgroep valt.