Volstaat een firewall om voldoende beveiligd te zijn?

Cybersecurity is zo sterk als de zwakste schakel. Wanneer één van deze schakels faalt, dan is risicobeperking een must. Firewalls integreren is een goede eerste stap maar zogenoemde Defence-in-Depth-strategie, oftewel beveiliging in lagen, is beter. Sjoerd Hakstege-Van Eekhout van Phoenix Contact bespreekt tijdens zijn lezing een aantal technieken die helpen om uw industriële netwerk beter te beveiligen en de gevolgen te beperken. Denk aan segmentering van het netwerk, Deep Packet Inspector firewalls of Intrusion Detection voor industriële netwerken.

Sjoerd Hakstege – van Eekhout, Technical Consultant Network & Security bij Phoenix Contact gaat naast de genoemde technieken onder andere ook nog in op integriteitscontrole voor PC gebaseerde systeemen.

Er zijn veel lezingen tijdens het Industrial Cyber Security event die induiken op de do’s en dont’s rondom operationele technologie. Onderstaand overzicht geeft u een beeld van de kennisoverdracht die u op 9 oktober mag verwachten.

Data security in industriële omgevingen; Hoe kan ik bescherming bieden en zwakke punten voorkomen?

De bezorgdheid over cyber security blijft toenemen en het aantal incidenten groeit exponentieel. Er wordt weleens gezegd dat data het nieuwe goud is. Dit is de criminelen ook niet ontgaan en het belang van cyber security in industriële omgevingen wordt met de dag belangrijker. De presentatie van John van Leeuwen namens Weidmuller Benelux biedt de essentiële basiskennis over security met betrekking tot Industriële Ethernet-componenten. Na de presentatie bent u in staat om potentiële bedreigingen te herkennen en heeft u basiskennis om gevaren te voorkomen.

Vragen als: Waarom hebben we security nodig? Wat betekent security? Hoe kunnen we bescherming bieden en zwakke punten voorkomen? zullen tijdens de presentatie beantwoord worden.

Hoe beveilig ik de communicatie naar de Cloud?

De lezing van Diederick Nab van WAGO Nederland gaat over hoe de communicatie naar de bekende cloudomgevingen, zoals Azure, AWS en Google Cloud, is opgebouwd. Hoe wordt deze beveiligd en welke maatregelingen moeten en kunnen worden genomen om de communicatie veilig te houden?

Hoe bescherm ik mijn procesbesturing?

Er is veel aandacht voor cybersecurity en netwerksecurity. Maar wat zijn nu de echte risico’s? Hoe wordt een PLC aangevallen en wat kun je daar tegen doen? Wanneer is er sprake van een storing en wanneer van een security incident? Henk Geurts van de firma Hirschmann Multimedia neemt u mee in voorkomende gevallen.

Hoe kan ik veilige remote access en eventuele data (IIoT/Edge) uit mijn systeem uitvoeren c.q. toestaan?

Wat zijn de voordelen van remote access en data uit je systemen, voor wie en waar op te letten als eindgebruiker of OEM, de wildgroei in te dammen en zelf de controle te houden? In deze lezing gaat René van der Meer van 4S dieper in op remote access met grote aandacht voor Cyber Security. Hij haalt een Duits onderzoek aan hoe veilig en onafhankelijk te worden en te blijven met een publieke of eigen server.

Hoe verkrijg je data over hetzelfde remote access platform, te beginnen met vier parameters en niet altijd direct 4000 parameters, waarbij het beide zou kunnen? Denk aan Node-RED, MQTT, OPC-UA, S7, Modbus tcp op platforms zoals Azure, IBM, Amazon enz.

Meld u nu aan voor een bezoek aan het Industrial Cyber Security event op 9 oktober en volg de genoemde lezingen. Het event bezoeken is kosteloos (inclusief koffie, lunch en netwerkborrel) mits u binnen de doelgroep valt.