Volledig waterdichte RVS-panels belangrijk in chemische en voedingsmiddelenindustrie

In sommige sectoren worden er strengere eisen gesteld aan apparatuur dan in andere industrieën. Zo zijn er binnen de chemische en voedingsmiddelenindustrie strenge hygiënische en anti-corrosie eisen waar een industriële computer aan moet voldoen. Bij de keuze voor een Panel PC of TFT Panel binnen deze bedrijfstakken is het materiaal van de behuizing van groot belang. Chemicaliën, voedsel en vloeistoffen kunnen de behuizing immers ernstig aantasten met mogelijke corrosie tot gevolg.

“RVS is zeer goed bestand tegen deze invloeden en daarom zeer geschikt als materiaal voor bijvoorbeeld automatiseringsproducten”, zegt Stephan Nagtegaal, directeur van HPS Industrial. “Panel PC’s en TFT’s van onder andere de ViTAMen FABS-seriegaranderen door middel van een goed ontwerp en nauwgezette fabricage een optimale reinigbaarheid en corrosieweerstand. Dit zijn belangrijke eigenschappen voor de chemische en voedingsmiddelenindustrie.”

 

De volledig IP66/IP69K waterdichte roestvrijstalen producten zijn ontworpen met de volgende vereisten in gedachten:

 

  • Bestand tegen corrosie
  • Zeer duurzaam
  • Lage onderhoudskosten
  • Bestendig tegen extreme temperaturen
  • Close-range hogedrukreiniging tot wel 80 graden Celsius

HPS Industrial B.V.

HPS industrial BV is een onderneming die gespecialiseerd is in het samenstellen, bouwen en configureren van industriële computer- en netwerkoplossingen. Het bedrijf levert systemen voor oplossingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan betrouwbaarheid en beschikbaarheid voor lange termijn. Met onze sales en technische mensen zorgen we voor de juiste oplossing, samenwerking en langdurige relatie met onze klanten. Het leveringsprogramma omvat Panel en box PC’s,  Industriële Gateway PC’s, Embedded computer boards, Industriële touch panels,  HMI schermen en industriële bedrade en draadloze netwerk producten. HPS vertegenwoordigt de volgende merken Arbor, Ibase, Moxa en Aplex