Verbindingen leggen met allerhande IoT-sensoren in het veld

Sigfox, LoRA en NarrowBand-IOT zijn netwerkstandaarden en -technieken die zeer geschikt zijn voor IoT-toepassingen. Toch zitten er significante verschillen tussen deze standaarden waardoor het in de praktijk een uitdaging kan zijn om betrouwbare verbindingen te leggen met bijvoorbeeld IoT-senoren in het veld.

LoRa is een netwerk is dat efficiënt contact kan maken met draadloze sensoren en devices. Dergelijke technologieën maken een enorme hoeveelheid nieuwe innovaties mogelijk die nu zelfs met minimale budgetten gerealiseerd kunnen worden. De voordelen van LoRa-netwerken zijn de grote reikwijdte en het lage energieverbruik. LoRa kent echter ook nadelen ten opzichte van andere standaarden, zoals een beperkte bandbreedte en doorvoersnelheid.

NB-IOT is op zijn beurt een uiterst veilige en betrouwbare manier om regelmatig kleine beetjes data te versturen en ontvangen. Dit netwerk wordt vooral gebruikt in Smart Home en Smart Office toepassingen.

Tijdens Telecom Infra zal Satel Benelux een lezing geven over het verbinden van IoT-devices overal ter wereld. Ook wordt er dieper ingegaan op de keuze voor een bepaald netwerk.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.