Veiligheid komt niet vanzelf

Een goede selectie en installatie van instrumentatie, logic solver en afsluiter in een Safety Instrumented System (SIS) is noodzaak voor een betrouwbare werking. Een open deur misschien, maar hier houdt het niet op! Iedere installatie vraagt onderhoud. Het is aan u de keuze hoe u het onderhoud gaat invullen. Dit kan van break-down tot predictive maintenance en alles wat er tussen zit, afhankelijk van kosten en belangen.

Voor een SIS gelden echter andere regels. Zodra u een Safety Instrumented System in gebruik neemt ligt vast hoe en hoe vaak u onderhoud aan dit systeem moet doen. Onderhoud is een onlosmakelijk deel van uw veiligheid en die van iedereen op de plant waar een instrumentele veiligheidsschil soms een laatste barrière is voordat we de schade alleen nog kunnen beperken.

Het testen van een loop in zijn werkelijke veiligheidsfunctie is de beste manier maar ook vaak een ongewenste manier van testen. Het is dan noodzakelijk om de grenswaarden fysiek te creëren die we eigenlijk niet willen overschrijden. Een veiligere manier om functional proof test te doen is een onveilige situatie in het instrument te simuleren zonder dat het systeem in een onveilige situatie wordt gebracht.

Onze instrumenten zijn volgens IEC/ISO 61508 geproduceerd dus ze kunnen in veiligheidsgerelateerde applicaties gebruikt worden. Met onze uitgebreide inbedrijfname services zorgen we dat het instrument volgens de ‘veiligheidsverwachtingen’ functioneert. Met onze functional proof test service helpen wij u te voldoen aan de wereldwijde IEC/ ISO 61511 en de PGS29.

Endress+Hauser

Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van instrumentatie en oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Met onze hulp kunnen klanten hun processen optimaliseren met aandacht voor efficiëntie, veiligheid en mileu.