Veiligheid en risico’s van batterijen

Het Energy Storage event zal gestart worden met een presentatie van Jos van der Burgt. Hij is consultant bij DNV GL. Er wordt ingegaan op de veiligheid en risico’s van batterijen. Energieopslagsystemen, met name lithium-ion batterijen, worden steeds meer toegepast op kleine en grote schaal, en staan volop in de picture. De veiligheid van batterijen is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Wat zijn de risico’s? Hoe kunnen deze geminimaliseerd worden? Wat als het toch mis gaat? De huidige situatie wordt door de spreker toegelicht.

De risico’s dienen op verschilllende niveau’s in het systeem aangepakt te worden: de celchemie, het regel- en bewakingssysteem, de verpakking van het systeem en als laatste middel het blussen van een brand. In de normering en regelgeving worden steeds meer eisen vastgelegd, maar nog niet alles is duidelijk.

Op basis van de ervaring in het testen van batterijen draagt DNV GL veel bij aan de ontwikkeling van normen voor zowel batterijen als integrale opslagsystemen. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren aandacht gegeven aan batterijen in de maritieme sector, kleinschalige energieopslag systemen die op het net zijn aangesloten (buurtbatterijen) en de Big Battery Box. De achtergrond van spreker en organisatie zorgen voor een sterke visie en belangrijke deskundigheid voor goede toepassingen met energieopslag.

Hier kunt u het volledige programma van het Energy Storage event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.