Uitdagingen in analysetechnieken

Tijdens LabAnalyse is veel aandacht voor analysetechnieken. Zo gaat dr. Nina Firl van Brightlabs in op de uitdagingen bij cannabisanalyse middels onder meer UPLC-MS/MS, GC-MS/MS, HPLC-UC, HS-GC-FID en GC-FI. Marcel de Puit van NFI vertelt over de chemie van het vingerspoor. De chemische samenstelling van vingersporen is al geruime tijd een onderwerp van onderzoek bij verschillende academische en forensische instituten. 

Vingersporen worden al meer dan 100 jaar gebruikt als identificatiemiddel. De patronen in de huid op de vingers en handpalm wordt als uniek verondersteld. Een vingerspoor wordt ook gezien als een bewijs van contact. Dit bij elkaar opgeteld maakt dat een vingerspoor als een belangrijk bewijsmiddel kan dienen in een gerechtelijk onderzoek. Toch kunnen er vragen onbeantwoord blijven rondom een spoor. Heeft het wel iets met het delict te maken? Onder welke omstandigheden is het geplaatst? Wat heeft de donor van het spoor daadwerkelijk achtergelaten?

Bij het Nederlands Forensisch Instituut wordt onderzoek gedaan naar de toepassing van technologie die meer informatie kan geven over de donor van een vingerspoor en hoe deze informatie in de praktijk kan worden gebruikt om vragen rondom een delict te beantwoorden. Marcel de Puit van NFI vertelt over de chemisch analytische methoden die inzicht kunnen geven.

Gerenommeerde fabrikanten van medicinale en schelf cannabisproducten willen hun (eind) producten graag op een breed spectrum aan gewenste en ongewenste stoffen laten analyseren. Onder andere: Cannabinoïden, terpenen, aflatoxinen, residual solvents, pesticides, etc. De verschillende fabrikanten van cannabisproducten hebben verschillende productieprocessen. De analysemethodes moeten dus in staat zijn om de verschillende producten op een juiste manier te analyseren. Dr. Nina Firl van Brightlabs gaat tijdens haar presentatie in op de uitdagingen bij de analyse middels onder andere UPLC-MS/MS, GC-MS/MS, HPLC-UC, HS-GC-FID en GC-FI.

Bent u geïnteresseerd in deze presentaties? Schrijf dan nu in voor een bezoek aan LabAnalyse.

Website: