Toepassing van Fixed Wireless Acces in smart cities

Connectiviteit wordt meer en meer gezien als basisbehoefte. De hoeveelheid data zal in de toekomst exponentieel verder groeien. Steden moeten smart cities worden om meer toekomstbestendig te zijn. De stad moet meerwaarde gaan leveren aan de inwoners of bezoekers van een stad. Dat kan zijn in het leveren van diensten, of het terugdringen van kosten. Verkeersmanagement of afvalmanagement vallen bijvoorbeeld onder beide doelen. Ze zijn voor de gebruikers slimmer en efficiƫnter te organiseren, terwijl je ook nog eens kosten bespaart voor de stad.

Maar naast smart cities wordt de komende jaren ook de behoefte aan wireless op campussen alleen maar groter. Denk aan voorbeelden als ventilatie en temperatuur stellen zich automatisch af aan waar de gebruikers van het pand zich bevinden. Studenten vinden dankzij een rooster-app met realtime data binnen no-time een plek om aan een project te werken. Ook medewerkers ondervinden nooit meer roosterproblemen dankzij realtime data over de bezetting in gebouwen.

Alternatieve internet verbindingen worden mogelijk met Fixed Wireless (FWA). Stefan Heldens van Fixed Networks Nokia gaat in zijn lezing dieper in op het vast en draadloos netwerk-connectiviteitsaspect voor smart cities en campus omgevingen. Hoe worden fixed wireless access oplossingen gecombineerd met optische vezel en hoe worden deze oplossingen zo efficiƫnt mogelijk ingezet in deze situaties.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.