Testoplossingen in de energieopslag

Om energie op te slaan neemt het gebruik van batterijen en accu’s enorm toe! Voor ontwikkelaars en test engineers in de power conversie vormt het testen van de voor de energieomzetting benodigde vermogenselektronica een behoorlijke uitdaging. Sprekers van TT&MS en C.N. Rood gaan in op testoplossingen. De sprekers gaan respectievelijk in op batterijemulatie en testsituaties voor laad-/ontlaadcycli.

Lex van Huuksloot van TT&MS spreekt over het toepassen van een batterij emulator die zich precies gedraagt als een echt batterijpakket. Bij een goed geprogrammeerde emulator hangt de batterijspanning net als bij de batterij af van de State of Charge, de laad- en ontlaadsnelheid en de interne laad- en ontlaadweerstand.

Een batterij emulator biedt voordelen in een hoge mate van flexibiliteit door zijn programmeerbaarheid tijdens het uitvoeren van de verschillende testfasen in het R&D lab en bij de productie. Aanvullend wordt ruimte bespaard en is de veiligheid beter beheersbaar. De presentatie gaat in op de aanpak en mogelijkheden van batterijemulatie.

Namens C.N. Rood spreekt Andrea Vinci van Tektronix-Keithley over de karakterisering van echte oplaadbare batterijen. De simulatie van batterijcellen is essentieel om het proces van de laad- / ontlaadcyclus te verifiëren, maar het is ook een uitdagende echte testsituatie die onbedoelde resultaten of overmatige opwarming tijdens de test moet voorkomen. Er wordt een effectieve, flexibele en programmeerbare oplossing gepresenteerd.

Hier kunt u het volledige programma van het Energy Storage event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.