Testen voor een stabiel net

De transitie naar duurzame energie vormt een uitdaging voor de geroemde betrouwbaarheid van het Nederlandse energienet. Duurzame energie is zeer variabel, waardoor een samenloop van omstandigheden kan leiden tot instabiliteit of zelfs stroomstoringen.

Duurzame energiebronnen, zoals windmolens en zonnepanelen, maken een steeds groter deel uit van de Nederlandse energievoorziening. Hoewel deze overgang wenselijk is, biedt het ook uitdagingen voor de netstabiliteit. Duurzame energie afkomstig uit zon en wind fluctueert sterk, waardoor de kans op te veel of te weinig spanning toeneemt. Om een betrouwbaar energienet te kunnen garanderen, moeten netbeheerders in staat zijn om betrouwbare voorspellingen te doen van de zeldzame scenario’s waarbij het net instabiel wordt.

Raymond Vergouwe van Bender Benelux laat u tijdens zijn presentatie kennismaken met verschillende netstelsels en de voordelen van diverse bewakingsmethodieken. Raymond gaat dieper in op het zwevende IT-netstelsel en toont een demo waarbij er een isolatiefout wordt gemaakt in een zwevend netstelsel.

Om minder elektriciteit te gebruiken of om minder afhankelijk te zijn van het net, worden er batterijsystemen gebruikt. Ramon Zambelli van Nextys zal een aantal mogelijkheden uitlichten van het gebruik van draadloze batterijsystemen. Wat is de technische werking van zo’n systeem? En welke aspecten komen in aanmerking als hiervoor gekozen wordt? Natuurlijk zal Zambelli ook zien de voordelen van draadloze batterijsystemen laten zien.

Klik hier om u aan te melden voor een gratis bezoek.