Testen van 5G netwerken

5G wordt tastbaar. Sommige mobiele operators hebben zelfs hun eerste commerciële lanceringen aangekondigd. Verschillende aspecten van een 5G New Radio (NR)-implementatie vormen echter een aanzienlijke verandering ten opzichte van eerdere mobiele technologieën.

Denk aan het gebruik van nieuwe frequentiebanden, waaronder 3,5GHz en het mmWave-spectrum, grotere dragerbandbreedten tot 100MHz, actieve antennes die in staat zijn om te ondersteunen massieve MIMO-bewerkingen en balkbeheerfuncties zoals straalvorming en straalbesturing. Bovendien kunnen meer traditionele vereisten, zoals bandopruiming of interferentie-analyse, een uitgebreide hoeveelheid testen en validatie vereisen, vooral in de praktijk, en om de optimale prestaties van dit nieuwe type radiosignaal te verzekeren.

Arnd Sibila van Rohde & Schwarz behandelt tijdens zijn lezing de 5G NR-technologie om netwerktestaspecten te begrijpen en om zaken als dekking en functies als beamforming te verifiëren. Hij toont echte meetresultaten in pre-commerciële en commerciële 5G NR-netwerken met behulp van netwerkscanners en 5G NR UE’s voor gegevensverzameling en benadrukt het belang van doelgerichte en efficiënte gegevensanalyse.

5G New Radio is de opvolger van LTE en LTE-A. Dit vereist echter nieuwe meettechnieken waar Anritsu u graag meer over vertelt. Tijdens de lezing wordt de achterliggende technologieën uitgelegd, maar ook realtime-spectrumanalyses (RTSA), IQ-streamingmogelijkheden, andere toepassingen zoals spectrumopruiming, radio-uitlijning, harmonische en vervormingsmetingen getoond.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.