Slimme producten: Meeting voor digital, industrial en electronic design

De Development Club organiseerde samen met de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers een meeting voor digital design, industrial design en electronic design over slimme producten. Om slimme producten te ontwikkelen hebben de verschillende design disciplines elkaar meer dan ooit nodig. Elektronica worden steeds complexer en er liggen steeds meer kansen in de toepassing ervan in (fysieke en digitale) producten en diensten. Vanwege technologische innovaties, én de vraag naar innovatieve oplossingen binnen bijvoorbeeld de zorg of onderwijs. Een slim product ontwikkelen is een uitdaging en kennis van elkaar disciplines is noodzakelijk.

Agenda:

16.00 Ontvangst
16.30 Introducte BNO/Development Club en aanwezigen
16.45 Lezing QLVR, Jaap Gerretsen
QLVR maakt zorg en leren effectiever met serious games en interactieve media. Ofwel: ze lossen serieuze problemen op met speelse oplossingen. Daarbij zoeken ze naar de ideale ‘blend’, een slimme mix van gameplay, interactie en visualisatie. In de presentatie gaan ze in op gedrag, leren en gameplay, en de overloop van digitaal naar (slimme) producten.
17.15 Lezing Dog Back Design Solutins, Michaël Hoonakker
Elektronica ontwikkelingen in wearables en gaming
De spreker bespreekt de kansen en beperkingen van de bestaande technologieen en geeft een blik in de toekomst. Welke technologieen zullen er in de toekomst worden toegepast? En wat zijn de voor- en nadelen van standaard modules (als Kinect) en op maat gemaakte elektronica. Door middel van praktijkvoorbeelden laat de spreker concrete mogelijkheden zien. Daarnaast besteedt hij ook aandacht aan het ontwerpproces en de samenwerking in de keten om tot een goed, maakbaar product te komen.
17.45 Eten en netwerken
18.15 luelarix Designworks, Andreas Knol
Bluelarix Designworks is een ontwerpbureau dat diensten biedt op het gebied van concept design, industrieel ontwerp, interactie en productontwikkeling. Bluelarix vindt dat product ontwerp zou moeten bijdragen aan een positieve verandering in het leven van mensen. Soms is zo’n verandering relatief klein, maar toch heel belangrijk, zoals mensen helpen om meer te bewegen. Soms is zo’n verandering groot, waarbij ze mensen bijvoorbeeld helpen om hun ziekte te overwinnen met een product dat hun helpt om medicijnen te injecteren in het oog. Product design, interactie design en elektronica zijn bij hen onder één dak verenigd.
18.45 Discussie met aanwezigen
19.15 Einde programma

Adresgegevens:
QLVR
Grebbeberglaan 15
3527 VX Utrecht

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) is de branchevereniging van ontwerpers en ontwerpbureaus in Nederland.

FHI is de federatie voor technologiebraches. De Development Club is een netwerk van circa vijftig technische ontwikkelbedrijven met hoog gespecialiseerde expertise op alle technologische gebieden, in het bijzonder op het gebied van mechatronica, sensoren, embedded software en industrieel ontwerp.