Schleifenbauer investeert in nieuwe assemblagelijn voor kleine series rack-PDU’s

Afgelopen week heeft Schleifenbauer – producent van rack-PDU’s en energiemeters – een nieuwe assemblagelijn opgestart in ‘s-Hertogenbosch. De nieuwe assemblagelijn is specifiek bedoeld voor kleine series rack-PDU’s, demo’s en prototypes.

 

Deze uitbreiding zorgt samen met de huidige assemblagelijn bij partner HARTING Benelux voor een vergroting van de totale productiecapaciteit en het efficiënter maken van het productieproces.

Hans Kik, sales director: “Steeds vaker krijgen we vanuit klanten de vraag naar een kleine serie PDU’s, een demo of prototype. Daarnaast signaleren we zelf ook regelmatig kansen in de markt, waarop we met innovatie en productontwikkeling willen inzetten. Dit, gecombineerd met onze groei en de toenemende vraag naar onze producten, maakt het steeds uitdagender om dergelijke kleine productieaantallen snel te produceren en bij de klant te krijgen.”

Managing director Alain Schuermans vult aan: “Ons reguliere assemblageproces is steeds verder ingericht op efficiency en de productie van grotere batches PDU’s, om onze productietijden en leveringen waar te maken richting onze klanten. Door vanaf heden te kunnen werken vanuit twee assemblage locaties, elk met een eigen werkproces en eigen doelstelling, geeft ons meerdere voordelen. Enerzijds zijn we in staat om nog meer efficiency en snelheid te creëren in de productie van grote series en anderzijds om snel en adequaat te reageren op een klantvraag met beperkte omvang.”

De nieuwe assemblageruimte is gerealiseerd op de eigen productielocatie van Schleifenbauer in ’s-Hertogenbosch en wordt in eigen beheer gehouden, zodat er snel en ‘hands-on’ geschakeld kan worden met de teams engineering, productie en sales.

Schleifenbauer Products B.V.

Schleifenbauer Products is een Europese producent van energiemeters voor datacenters en utiliteiten. Wij maken maatwerk-PDUs voor klanten in heel Europa. Het product wordt aangepast aan Uw wensen omdat we van mening zijn dat een PDU een zeer kritisch element is op het kruispunt van uw infrastructuur en IT. Hier is geen ruimte voor compromissen, alleen de juiste PDU is goed genoeg voor u. Onze hele bedrijfsfilosofie en productie is afgestemd op het maken van maatwerk producten van hoge kwaliteit. Bijzondere situaties bij opdrachtgevers vragen immers om flexibele oplossingen. Unieke oplossingen die 100% beschikbaarheid nastreven en naadloos integreren met iedere denkbare omgeving.