SAM GUARD: tijdig opsporen van afwijkingen

SAM GUARD is gebaseerd op de plant monitoringtool van Precognize. Deze gelieerde onderneming van SAMSON spoort dagen tot weken van te voren afwijkingen op. Het vermijdt daarmee voorvallen en voorkomt dure shutdowns, milieuschade en een slechte reputatie.

Wat is hier uniek aan?
Wat de technologie van Precognize zo uniek maakt, is dat het kan voorspellen welke van de soms meer dan duizend apparaten in een plant in de toekomst geïnspecteerd, vervangen of gerepareerd moeten worden. Het systeem monitort elk type apparaat: sensors, ventielen, pompen tot volledige productie-units met verschillende apparaten.

Hoe werkt het?
Gedurende circa twee weken scant Precognize de fabrieksonderdelen. Zo leert het welke processen de plant operator doorloopt. Daarna “weet” het programma – dankzij inzet van Artificial Intelligence (AI) – precies welk ventiel en welke sensor betrokken is in het proces. SAM GUARD maakt een zogenaamde “digitale map”. De digitale topologie past men vervolgens toe in het algoritme. Dit algoritme analyseert voortdurend de datastroom en stelt SAMSON in staat om afwijkingen – gebaseerd op het digitale model – uit te sluiten. Daarnaast toont het aan waar het specifieke probleem zich bevindt.

Voordeel

Een groot voordeel is dat verschillende gebruikersgroepen kunnen werken met diverse onderdelen van deze tool. Een sensorteam kan bijvoorbeeld alleen toegang krijgen tot de sensormonitor, terwijl een ventielteam alleen de ventielmonitor ziet.

SAMSON REGELTECHNIEK

SAMSON REGELTECHNIEK maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende SAMSON. Met vestigingen in meer dan 50 landen behoort de onderneming tot een betrouwbare speler van wereldformaat. Samen met de gespecialiseerde ondernemingen AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, PFEIFFER, PRECOGNIZE, RINGO, SED, STARLINE, UBIX, VDH PRODUCTS en VETEC biedt SAMSON een volledig assortiment regelventielen voor industriële processen en verregaande digitalisering op het gebied van slimme regelventielen.