SAM GUARD: tijdig opsporen van afwijkingen

SAM GUARD is een plant monitoringtool op basis van Artificial Intelligence (AI). De tool maakt het  mogelijk de plant altijd op het meest optimale productiepunt te laten werken. Daarnaast is de tool tevens geschikt om actief predictive maintenance te bedrijven. Het helpt daarmee voorvallen te vermijden en voorkomt dure shutdowns, milieuschade en een slechte reputatie.

Wat is hier uniek aan?
Wat de technologie van Precognize zo uniek maakt, is dat het kan voorspellen welke van de soms meer dan duizend apparaten in een plant in de toekomst geïnspecteerd, vervangen of gerepareerd moeten worden. Het systeem kan worden gebruikt om elk type apparaat te monitoren. Van sensors, ventielen en pompen tot volledige productie-units met verschillende apparaten.

Hoe werkt het?
Gedurende circa twee weken scant Precognize de fabrieksonderdelen en leert het welke processen de plant operator doorloopt. Dankzij inzet van Artificial Intelligence (AI) “weet” het programma precies welk ventiel en welke sensor betrokken is in het proces. Er wordt een zogenaamde “digitale map” gemaakt. De digitale topologie wordt vervolgens toegepast in het algoritme. Deze analyseert voortdurend de datastroom en stelt SAMSON in staat om afwijkingen – gebaseerd op het digitale model – uit te sluiten. Daarnaast toont het aan waar het specifieke probleem zich bevindt.

Voordeel
Een groot voordeel is dat verschillende gebruikersgroepen kunnen werken met diverse onderdelen van deze tool. Een sensorteam kan bijvoorbeeld alleen toegang krijgen tot de sensormonitor, terwijl een ventielteam alleen de ventielmonitor ziet.

Voor meer informatie: Early warningFlyer “Predictive maintenance”

 

SAMSON REGELTECHNIEK

SAMSON REGELTECHNIEK maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende SAMSON. Met vestigingen in meer dan 50 landen behoort de onderneming tot een betrouwbare speler van wereldformaat. Samen met de gespecialiseerde ondernemingen AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, PFEIFFER, PRECOGNIZE, RINGO, SED, STARLINE, UBIX, VDH PRODUCTS en VETEC biedt SAMSON een volledig assortiment regelventielen voor industriële processen en verregaande digitalisering op het gebied van slimme regelventielen.