SAM CHEMICALS: slimme regelventielen wereldwijd te volgen

Het door SAMSON ontwikkelde SAM CHEMICALS laat gebruikers overal ter wereld en op elk moment de SAMSON regelventielen in hun installaties volgen. Men hoeft alleen via de SAM PROCESS gateway de op hun regelventielen gemonteerde slimme SAMSON klepstandstellers te verbinden met de SAMSON cloud.

In de cloud
SAM CHEMICALS – voorheen TROVIS SOLUTION – is een webgebaseerde assetmanagementtool. Deze tool beheert, analyseert en slaat gegevens op uit slimme SAMSON klepstandstellers. De in het veld verzamelde gegevens worden via beveiligde lijnen verzonden en veilig in de cloud opgeslagen. Hierdoor heeft de gebruiker altijd, overal én zonder risico’s toegang tot zijn gegevens.

Diagnose
De tool geeft een diagnoseoverzicht van alle aangesloten ventielen en hun respectievelijke status. Vervolgens identificeert de diagnoserapportage snel defecte apparaten. Als speciale service analyseert en beoordeelt de tool de diagnostische gegevens van de SAMSON klepstandstellers in een rapport. Hieruit volgen ook specifieke aanbevelingen voor het voorkomen of oplossen van storingen.

SAM CHEMICAL

Klepstandstellers
Onderstaande klepstandstellers gebruikt men in combinatie met SAM CHEMICALS:

  • Types 3730-3/-4/-5/-6 
  • TROVIS SAFE 3730-6 
  • TROVIS 3793 
  • TROVIS SAFE 3793

Voordelen

  • Kostenreductie door maximale plant up-time 
  • Efficiëntere productiestops door tijdige onderhoudsadviezen op maat 
  • Installaties overal en op elk moment te volgen 
  • 100% webgebaseerd, dus onafhankelijk van het procescontrolesysteem 
  • Snelle analyse in geval van acute storingen

Digitale transformatie
SAMSON werkt aan verregaande digitalisering om daarmee de eerste keus te zijn op het gebied van slimme regelventielen. Volledig in lijn met deze digitale transitie is het nieuwe SAM DIGITAL, waar SAM CHEMICALS een onderdeel van is. Naast producent van slimme regelventielen is SAMSON dus ook leverancier van intelligente systeemoplossingen. SAM staat voor SAMSON Asset Management.

SAMSON REGELTECHNIEK

SAMSON REGELTECHNIEK maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende SAMSON. Met vestigingen in meer dan 50 landen behoort de onderneming tot een betrouwbare speler van wereldformaat. Samen met de gespecialiseerde ondernemingen AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, PFEIFFER, PRECOGNIZE, RINGO, SED, STARLINE, UBIX, VDH PRODUCTS en VETEC biedt SAMSON een volledig assortiment regelventielen voor industriële processen en verregaande digitalisering op het gebied van slimme regelventielen.