Printklemmen voor PROFINET

Phoenix Contact biedt nu de eerste printklemmen voor de PROFINET-conforme gegevensoverdracht aan.

De 4-polige printklemmen MKDS 1, SPTAF 1, ZFKDS 1,5C en SPT 2,5 zijn elk speciaal geschikt voor de aansluiting van twisted pair-aders met doorsneden van 0,14 mm²  tot 4 mm². De aderaansluiting vindt plaats door middel van veerdruk- (ZFKDS 1,5C), schroef- (MKDS 1) of push-in-aansluiting (SPTAF 1 en SPT 2,5). Dankzij bedrukte of met kleur gecodeerde aansluitingen kunnen de aders snel worden toegewezen. Alle uitvoeringen voldoen aan de eisen van de PROFINET-richtlijn, versie 4.00, en zijn geschikt voor een  betrouwbare gegevensoverdracht volgens CAT5 (IEC 11801). De haakse uitvoeringen van de serie ZFKDS 1,5C alsmede de horizontale en verticale printklemmen van de serie SPT 2,5 zijn bovendien gekwalificeerd voor toepassing in explosieveilige omgevingen volgens IEC 60079-7. De PROFINET-conforme printklemmen zijn een aanvulling op de bestaande veld- en apparaatconnectoren zoals M12 of RJ45 en bieden efficiënte aansluitingsoplossingen voor apparaten in de procesindustrie, zoals debiettransmitters.

Printklemmen voor PROFINET

Overzicht diverse varianten

Phoenix Contact B.V.

Phoenix Contact 

Achter deze naam schuilt een excellente service. Onze verkooporganisatie zorgt met competent en persoonlijk advies dat u en uw wensen steeds het middelpunt vormen. Neem daarvoor contact met ons op!

Zeven bedrijfseigen productiefaciliteiten in het buitenland. Nagenoeg 50 eigen verkooporganisaties en meer dan 30 lokale vertegenwoordigingen. U kunt erop vertrouwen: wij zijn in de buurt!

Een breed productassortiment, afgestemd op de diverse markten en hun behoeften, vormt de kern van de onderneming: apparaten- en printplaataansluittechniek, industriële componenten voor de elektrotechniek en elektronica alsmede industriële automatiseringssystemen.

Wij zullen u overtuigen met onze innovatieve componenten, systemen en complete oplossingen.

Componenten

Wanneer er een gedetailleerde functionaliteit wordt gevraagd. Zodra hoogwaardige onderdelen of beproefde afzonderlijke componenten nodig zijn. Van de klassieke aansluit- en speciale klem via de spatwaterbeveiligde machineconnector tot aan Wireless Ethernet.

Systemen

Overal, waar de samenwerking tussen meerdere componenten moet kloppen. Hier schenken wij, vergeleken met afzonderlijke producten, aandacht aan de hogere complexiteit – bij een gelijkblijvende hogere efficiency.

Oplossingen

Zodra duurzame, uniforme, compleet nieuwe antwoorden op speciale vraagstukken nodig zijn. Hier stemmen wij individueel met u af en zoeken we samen de juiste oplossing.

Op het gebied van de energievoorziening en dan met name duurzame energiesoorten. Op het gebied van de apparaten-, machine- en schakelkastbouw. Op het gebied van automatiserings- en veiligheidssystemen ter beveiliging van mens, machine en data. Op het gebied van infrastructuuroplossingen. En nog veel meer.

Kortom: overal waar ideeën voor de toekomst nodig zijn. Wij zijn uw partner – lokaal en via het uitgebreide netwerk van de Phoenix Contact-groep.