Opleiden essentieel voor groei datacenters

HierOp vrijdag 01 november bracht Koning Willem-Allexander een werkbezoek aan het datacenter van NTT in Rozenburg, georganiseerd door het Dutch Data Center Association (DDA). Tijdens dit bezoek nam hij deel aan diverse rondetafelgesprekken over de positie van Nederland als Digitale Mainport naar Europa en de vereiste digitale infrastructuren. In dit nieuwsbericht lichten we de 3 pijlers van de DDA uit en benadrukken we de essentie van opleiden van IT professionals voor een verdere groei van datacenters.

DDA logo

Wat doet het Dutch Data Center Association (DDA)?

Op de website van DDA staat: Datacenters zijn het fundament van de digitale economie. Alles wat online gebeurt, staat in datacenters.

De DDA richt zich op 3 pijlers:

  • Energie & Duurzaamheid
  • Digitale economie & Mainport
  • Onderwijs & Werkgelegenheid

Pijler Energie & Duurzaamheid

De datacentersector is koploper op het gebied van duurzame innovatie en daar wil DDA actief een bijdrage leveren. Hiermee is energie-efficiëntie een belangrijk speerpunt: hoe minder energie een datacenter verbruikt, hoe lager de kosten en hoe sterker de concurrentiepositie.

Pijler Digitale economie & Mainport

Nederland huisvest de grootste datacenter hub van Europa met landelijk circa 200 datacenters. Hiervan ligt het het zwaartepunt in Amsterdam. Hierdoor staat Nederland bekend als de “Digital Gateway to Europe”. Met dubbele groeicijfers in 2018 heeft deze mainport inmiddels hogere groeipercentages en een grotere economische impact dan luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam. De economische impact van deze mainport is dan ook enorm. Zonder datacenters komt alles tot stilstand. De datacenter- en cloud-industrie is inmiddels de grootste investeringssector en is goed voor 20% van alle buitenlandse directe investeringen in Nederland.

Pijler Onderwijs & Werkgelegenheid

Datacenters alleen al dragen jaarlijks € 1,5 miljard bij aan het Nederlandse BNP, wat meer dan 12.500 banen oplevert. Indirect leunen meer dan 69.000 banen bij tech-startups en scale-ups en nog eens 39.000 banen in de horeca in de regio Amsterdam op deze digitale mainport.

Opleiden is essentieel voor groei datacenters

Er is een enorm tekort aan arbeidskrachten in digitale en technische beroepen. Om de digitale sector van Nederland ongestoord verder te laten groeien, moet er actie worden ondernomen. ADD verricht diverse activiteiten zoals het opzetten van MBO opleidingen voor datacenters en het voorlichten en enthousiasmeren van jong talent. Ook faciliteert ADD datacenter tours voor scholen en studenten om ze kennis te laten maken met datacenters.

Datacenter trainingen voor IT-professionals

Ben je werkzaam in, of rondom een Datacenter? Blijf je dan ontwikkelen. Bij Vijfhart IT-Opleidingen bieden we diverse trainingen aan die jij als datacenter professional kunt volgen om nog meer uit te blinken in je vakgebied. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons nieuwsbericht 10 redenen om je kennis als datacenter professional up-to-date te houden.

Bezoek de beursstand van Vijfhart op IT Infra 2019

Tijdens IT Infra 2019 hebben we een interessante kortingsactie waardoor jij weer verder kunt groeien. We maken graag kennis met je op 12 november!

Meer informatie over onze datacenter trainingen, of een vrijblijvend advies? Neem contact met ons op!

Vijfhart IT-Opleidingen

Vijfhart IT-Opleidingen is een begrip in de IT-opleidingenwereld. Al vijfendertig jaar is het bedrijf uit Arnhem actief met opleidingen en trainingen op ICT-gebied. Het opleidingsinstituut heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem/Velp, Eindhoven, Nieuwegein en Zwolle. Vijfhart IT-Opleidingen maakt nadat Bastiaan Janssen het bedrijf in september 2016 overnam van zijn vader een interessante groei door van opleider naar kennispartner.

Wij helpen (IT)-professionals en (IT)-eindgebruikers groeien met de best passende leerervaring. Door deze groei van kennis en vaardigheden helpen wij onze klantenkring uit te blinken in hun vakgebied. Samen maken wij de maatschappij slimmer en dragen bij aan de digitale transformatie van onze samenleving. Op basis van deze diensten en resultaten werden wij afgelopen jaar (2018) tot Opleider van het jaar gekroond door Computable.

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Oracle, Java, Microsoft, Databasemanagement, Business Intelligence, Soft Skills. Wij organiseren tevens regelmatig gratis #Samengroeien sessies over uiteenlopende onderwerpen. Kijk op www.vijfhart.nl voor meer informatie!