Nikon’s Ts2 omkeermicroscoop

Omkeermicroscopen worden veelvuldig gebruikt in laboratoria voor medische en biologische toepassingen om onder andere celkweekplaten te bekijken. Binnen celkweek kijkt men zo nauwkeurig mogelijk naar confluency en expressie van fluorescente eiwitten. Met dit in gedachte heeft Nikon de Eclipse Ts2 ontwikkeld.

Een nieuwe techniek “Emboss Contrast”. Phase contrast wordt over het algemeen gebruikt om transparante weefsel te observeren. Met Emboss Contrast kan men complex gelaagde structuren zoals iPS cellen met een natuurlijke en driedimensionale contrast observeren; iets wat met standaard phase contrast niet kan.

LED illumination. De Ts2 maakt gebruik van LED voor zowel diascopische als episcopische technieken. Aangezien deze een levensduur hebben van 60.000 uur wordt frequente vervanging van lampjes overbodig. Een bijkomend voordeel is dat er geen tijd verloren gaat in het voorverwarmen van de lampjes zodat men sneller aan de slag kan.

Verbeterde bediening. Het aan- of uitzetten, wisselen tussen diascopisch en fluorescentie, en aanpassen van de lichtintensiteit is dusdanig in de Ts2 verwerkt dat de bediening intuïtief gaat.

Bezoek voor alle informatie de stand van Nikon tijdens LabAnalyse 2019. Registreer hier voor een bezoek.

Website: