Nieuwe generatie SAMSON klepstandstellers: “TROVIS 3730”

De nieuwe generatie klepstandstellers TROVIS 3730-1 en 3730-3 is gelanceerd onder de naam “TROVIS 3730”. Deze klepstandstellers combineren de nieuwste technologische ontwikkelingen met de bestaande kenmerken van hun betrouwbare voorgangers. Beide klepstandstellers zijn bijzonder robuust dankzij de interne contactloze positiesensor. Daarnaast is het persluchtverbruik aanzienlijk verminderd.

Beschermd
Doordat de positiesensor binnenin de behuizing van de klepstandsteller is vervangen door een contactloze, slijtagevrije AMR-sensor is deze beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dit garandeert – ook onder zware condities – een zeer betrouwbare en nauwkeurige meting van de klepslag. De aanbouwwijze van de klepstandsteller is echter onveranderd: de bestaande montagedelen voor de bevestiging aan lineaire en roterende aandrijvingen kan men blijven gebruiken.

SAMSON klepstandsteller "TROVIS 3730"Verbeterd luchtverbruik
Het luchtverbruik van deze nieuwe klepstandstellers is aanzienlijk verminderd. In vergelijking met de vorige versie hebben de nieuwe klepstandstellers slechts de helft van de lucht nodig en zijn daardoor veel energie-efficiënter.

 

Communicatie
TROVIS 3730-3 communiceert via het HART® 7 protocol en wordt geleverd met de EXPERTplus klepdiagnose met geoptimaliseerde functies. TROVIS 3730-3 is bovendien geschikt voor koppeling met SAM CHEMICALS, de cloudgebaseerde predictive maintenancetool van SAMSON.

SAMSON REGELTECHNIEK

SAMSON REGELTECHNIEK maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende SAMSON. Met vestigingen in meer dan 50 landen behoort de onderneming tot een betrouwbare speler van wereldformaat. Samen met de gespecialiseerde ondernemingen AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, PFEIFFER, PRECOGNIZE, RINGO, SED, STARLINE, UBIX, VDH PRODUCTS en VETEC biedt SAMSON een volledig assortiment regelventielen voor industriële processen en verregaande digitalisering op het gebied van slimme regelventielen.