Next Generation Networks

Next-generation network (NGN) is een aanduiding voor een belangrijke veranderingen in de architectuur van telecommunicatienetwerken en toegang tot die netwerken. Het algemene idee achter NGN’s is dat het ene netwerk alle informatie en diensten (zoals spraak, data en video) door middel van inkapseling in IP-pakketten wordt getransporteerd. NGN’s worden vaak gebouwd rondom het Internet Protocol. De term ‘alle IP’ wordt soms ook gebruikt om de transformatie van voormalige op telefonie gerichte netwerken in de richting van NGN te beschrijven.

NGN is een ander concept van ‘Future Internet’, wat meer is gericht op de ontwikkeling van internet in termen van de verscheidenheid en interacties van de aangeboden diensten. Meer glasvezel en de komst van 5G-netwerken, dat zijn de next-generation netwerken waar providers op inzetten. Bovendien smelten vaste en mobiele netwerken samen, ook wel convergentie geheten, terwijl het aanbieden van diensten steeds belangrijker wordt. Tim Poulos van Telecompaper zal in een plenaire presentatie ingaan op de actuele ontwikkelingen van next-generation netwerken.

De ontwikkelingen in de telecom gaan hard. Nu is 5G de toekomst maar dit kan over een paar jaar al 6G zijn. Kabelaars zijn niet alleen bezig met glasvezel, maar ook met nieuwe technologieën zoals Docsis 3.1. Daarom zal Tim Poulos ingaan op de specifieke kenmerken van next-generation netwerken voor zowel het vaste als het mobiele netwerk en de impact van deze convergentie. De centrale vraag in de presentatie is hoe dit alles de business verandert en wat dit betekent voor het genereren van vrije kasstromen.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.