My Vitaminbar integreert Zemic Europe BM6A load cells ‘to live your juicy life!’

Live your juicy life! Dat is de filosofie van My Vitaminbar. My Vitaminbar ontwierp een machine die niet alleen een heel gezond product levert, maar die ook economisch gezien zeer interessant is voor onder andere cafés, sap bars, hotels, winkelcentra en kantoren. Met deze machine kunnen verse sappen gemaakt worden zonder het fruit en de groenten eerst te hoeven snijden of schillen. Binnen 5 seconden wordt een verse sap geproduceerd, waarbij het vitaminegehalte op 100% blijft.

 

Bij Zemic Europe zijn we blij dat we met onze krachtsensoren aan deze oplossing kunnen bijdragen. My Vitaminbar draagt bij aan een gezonde levensstijl. Dit past goed bij onze slogan “We believe we make you stronger”. Met de integratie van onze krachtsensoren dragen we zo ook bij aan een gezondere levensstijl.

Lees de volledige case studie hier: https://www.zemiceurope.com/nl/case-studies/MyVitaminBar-integreert-Zemic-Europe-BM6A-load-cells/

  • Krachtsensoren geïntegreerd in MyVitaminbar
  • Dosering en gewicht controle
  • Omgeving waarin gewerkt wordt met agressieve reinigingsvloeistoffen
  • Sensoren die bestand zijn tegen zure sappen
  • Gezonde innovatie

Hoe Zemic Europe My Vitaminbar adviseerde

Wegen is noodzakelijk en een belangrijke functie in My Vitaminbar. Door het gewicht van het glas sap te controleren, wordt voorkomen dat een glas overloopt. Het gewicht in de machine kan worden aangepast aan de grootte van de glazen. De machine wordt na elk glas geperst sap automatisch gereinigd door op de reinigingsknop te drukken. Vanwege deze reinigingsprocedure vroeg My Vitaminbar om een nauwkeurige sensor die bestand is tegen zowel de reinigingsvloeistoffen als de zure fruitsappen.

Meer over My Vitaminbar

Met de innovatieve My Vitaminbar kunnen vruchtensappen gemaakt worden met slechts één druk op de knop.

Alle vruchten worden bewaard in een gekoelde vitrine. De machines uit de ‘Floor line’ serie van My Vitaminbar hebben allemaal een geïntegreerde elektronische weegschaal. Met deze geïntegreerde weegschaal kan de hoeveelheid sap worden voorgeprogrammeerd. Hierdoor kan de hoeveelheid sap worden gecontroleerd zodat verspilling voorkomen kan worden.

De sappen worden vers gemaakt zonder dat de vruchten vooraf geschild of gesneden dienen te worden. Dit scheelt aanzienlijk in tijd en maakt deze machine ideaal voor gebruik in sapbars, cafés, hotels en bedrijven. Een medewerker hoeft alleen het fruit bij te vullen en de machine zorgt voor de rest. De wereld van sappen krijgt een nieuwe dimensie met de revolutionaire My Vitaminbar-machines, die in slechts 5 seconden fruit- en groentesappen kunnen maken, met behoud van alle goede eigenschappen zoals de vitamines. Een perfect sapje maken was nog nooit zo eenvoudig.

Voordelen van My Vitaminbar:

• Productietijd van 5 seconden, waardoor het vitaminegehalte 100% behouden blijft.
• De machine reinigt zichzelf door op een knop te drukken.
• Fruit en groenten hoeven niet geschild of gesneden te worden, alleen maar gewassen.
• Een elektronische weegschaal zorgt ervoor dat de machine zelf stopt bij het vullen van het glas, waardoor overlopen wordt voorkomen.
• Zeer efficiënte manier om vers sap te maken.

De BM6A Single point IP68 loadcell toegepast in My Vitaminbar

De BM6A load cell is geselecteerd als het best passende component voor de machine. Deze load cell heeft de volgende kenmerken:

  • Roestvrij staal, IP68 single point load cell (beschikbaar capaciteitsbereik 6kg-60kg).
  • Hoge nauwkeurigheid.
  • Het unieke voordeel van deze load cell is de combinatie van roestvrij staal en IP68. De hoge Ingress Protection-classificatie in combinatie met het materiaal maakt het uitstekend geschikt voor weegapparatuur in de voedingsmiddelen industrie.
  • Geschikt voor platformweegschalen in de voedingsmiddelen industrie, in omgevingen waar met agressieve reinigingsvloeistoffen wordt gewerkt.
  • Maximale platform grootte: 350 x 350 mm.

Zemic Europe B.V.

Zemic is one of the world leaders in the development and manufacturing of strain gages, loadcells and miniatures sensors. Established in 1965 in China with subsidiaries in Europe and USA.

 

Zemic manufactures in a 90.000 m2 high-tech plant with a capacity to produce 50 million stain gages, 5 million sensors and over 1 million industrial load cells with capacities of 5 gram up to 500 Ton. The R&D staff of more than 200 engineers is supporting our worldwide relations with new developments and custom build sensors.

 

Zemic is an ISO9000 certified company gained OIML, CE, NTEP, ATEX and FM certificates. Our products are produced according RoHS directives. In order to assure customer satisfaction Six Sigma management has been implemented.

 

Zemic is committed to create value in order to assist our customers to differentiate its products in their market.