Metrohm Process Analytics – de favoriete partner van de procesindustrie voor online natchemische analyse

«Samen de grenzen verleggen» – dat is het motto van Metrohm Process Analytics, het merk van de wereldwijd opererende dochteronderneming van de Metrohm Group die zich specifiek richt op de procesindustrie. Op maat gemaakte online analyzers van Metrohm Process Analytics stellen klanten in staat om belangrijke kwaliteitsparameters in verschillende processtromen te monitoren om zo de productopbrengst te verhogen, de kosten te verlagen en te voldoen aan veiligheids- en milieuregels.

De geschiedenis van Metrohm Process Analytics gaat terug tot het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw. In die tijd ontwikkelde en installeerde een team van chemici en ingenieurs van de Nederlandse dochteronderneming van de Metrohm Group ’s werelds eerste online natchemische analyzer die 24/7 de alkaliniteit in een industrieel productieproces bewaakt.

Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10.000 online, inline en atline analyzers geïnstalleerd door Metrohm Process Analytics. De lijst van klanten omvat vele Fortune 500-bedrijven. Succesvolle projecten variëren van toepassingen in de basis- en speciaalchemie, petrochemie en raffinage, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, farmacie, oppervlaktebewerking, energie-opwekking, delfstoffenwinning, afvalwaterzuivering en milieumonitoring.

«Samen de grenzen verleggen» staat voor de betrokkenheid van de medewerkers van het bedrijf bij hun klanten. Met in totaal meer dan 1000 jaar ervaring in proces- en chemische technologie richten zij zich op uitdagingen die meestal niet met standaard verkrijgbare producten kunnen worden opgelost. Daarom zijn kant-en-klare oplossingen op basis van maatwerkconfiguraties het handelsmerk van Metrohm Process Analytics geworden. Voor deze oplossingen kan uit een breed scala aan analysemethoden worden geput, variërend van titratie tot elektrochemie, fotometrie, ionchromatografie en ionselectieve metingen. Recent zijn hieraan ook spectroscopische technieken toegevoegd, zodat het bedrijf een nog breder pakket aan analytische mogelijkheden kan bieden.

Metrohm Process Analytics biedt lokale service en ondersteuning in meer dan 50 landen. Gestandaardiseerde onderhoudsprocedures zorgen ervoor dat wereldwijd dezelfde hoge kwaliteit van service wordt geleverd door getrainde en gecertificeerde service-engineers vanuit de lokale Metrohm-vestigingen.

> Bekijk de video en lees het complete verhaal over Metrohm Process Analytics …

Metrohm Nederland

Metrohm Nederland verkoopt al ruim 50 jaar de producten van Metrohm AG, Cole Parmer, Masterflex en Metrohm Process Analytics. We zijn wereldwijd marktleider in analytische instrumenten voor titratie. Instrumenten voor ionchromatografie, voltammetrie, pH-geleidbaarheids- en stabiliteitsmeting maken onze portfolio voor ionanalyse compleet. Nabij-infrarood- en Raman-spectroscopie is een sterk groeiend segment binnen onze portfolio. De producten van Cole Parmer richten zich op laboratoria en industrie. Met meer dan 40.000 artikelen een zeer omvangrijk programma.
De missie van Metrohm Nederland is het streven naar een langdurige relatie met haar afnemers door het leveren van een optimale performance wat betreft diensten en distributie. De diensten richten zich op applicatiesupport, training en opleiding en technische service. Voor de applicatie-ontwikkeling heeft Metrohm Nederland laboratoria ter beschikking met productspecialisten die volledig ten dienste staan van haar afnemers.

Nieuw: Video over Metrohm Process Analytics 

Video over Metrohm