Meest geavanceerd R&D-, test- en certificeringscentrum

Op het terrein van SAMSON AG in Frankfurt am Main (Duitsland) staat het ROLF SANDVOSS INNOVATION CENTER. In dit gebouw van 7.000 m2 bevindt zich het meest geavanceerde R&D-, test- en certificeringscentrum voor ventielen en ventielgerelateerde applicaties in Europa.

Hoogwaardige producten
Het centrum biedt ruimte aan meer dan 200 testopstellingen, waardoor SAMSON en haar gelieerde ondernemingen snel nieuwe hoogwaardige producten kunnen ontwikkelen, die – al voordat ze op de markt komen – voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van test- en R&D-activiteiten. Maar ook klanten en partners mogen gebruikmaken van de onderzoeks- en certificeringsmogelijkheden.

EMC & Productveiligheid Testen van vloeistofmechanica

Research & Development
In het centrum kan men terecht voor prototyping, simulatie en een verscheidenheid aan testen. Naast traditionele onderzoeksthema’s, zoals materiaalkunde, flow engineering, cryogenics, akoestiek, regeltechniek, productveiligheid en systeemintegratie, worden ook nieuwe ventieltechnologieën onderzocht, waaronder data-analyse en integratie op alle gangbare systemen.

Focus op digitale transformatie
Het Innovation Center is gericht op de digitale transformatie van SAMSON producten. Het is dan ook uitgerust met complexe installatietechnieken en een geavanceerde digitale infrastructuur. Hierdoor biedt het een breed scala aan testen, procesmedia, procesomstandigheden en toepassingsgebieden. Daarnaast vormt het centrum de ideale basis voor het onderzoeken, ontwikkelen en testen van SAMSON producten voor Industrie 4.0-omgevingen.

Digitale infrastructuurProductontwikkeling

 

 

 

 

 

Het centrum biedt:

  • een CE-lab voor EMC en veiligheid van SAMSON producten; 
  • faciliteiten, die de verschillende wereldwijde atmosferische condities simuleren voor het testen van materialen; 
  • laboratoriumovens, klimaatkasten en simulatiesystemen voor het testen van levenscycli; 
  • flow labs voor het testen van vloeistofmechanica; 
  • simulatiehulpmiddelen; 
  • een digitale infrastructuur voor Industrie 4.0-omgevingen.

SAMSON REGELTECHNIEK

SAMSON REGELTECHNIEK maakt onderdeel uit van het wereldwijd opererende SAMSON. Met vestigingen in meer dan 50 landen behoort de onderneming tot een betrouwbare speler van wereldformaat. Samen met de gespecialiseerde ondernemingen AIR TORQUE, CERA SYSTEM, KT-ELEKTRONIK, LEUSCH, PFEIFFER, PRECOGNIZE, RINGO, SED, STARLINE, UBIX, VDH PRODUCTS en VETEC biedt SAMSON een volledig assortiment regelventielen voor industriële processen en verregaande digitalisering op het gebied van slimme regelventielen.