mbNET.rokey VPN router met sleutelschakelaar

mbNET.rokey with key

Veilige industriële router met sleutelschakelaar

Voor een fabrikant zijn werkende installaties erg belangrijk. Als er fouten optreden, is snelle hulp via remote access (onderhoud op afstand) noodzakelijk. Anderzijds lopen installatie- en machinebouwers vaak tegen beveiligingsproblemen aan wanneer ze toegang willen krijgen tot het bedrijfsnetwerk van hun klant. Daarom heeft MB connect line een hele nieuwe generatie industriële routers ontworpen, waarbij de eindklant volledige controle heeft. Het meest opvallende kenmerk van de is de sleutelschakelaar.

Met deze sleutelschakelaar kan beslist worden of een actieve internet- en VPN-verbinding verbroken wordt. Of via een tweede sleutelpositie alleen toegang verleend wordt tot de interne router services, maar dat het netwerk achter de router niet toegankelijk is. In deze positie is data logging mogelijk maar tussenkomst via remote access is uitgesloten. Tenslotte kan de operator ook beslissen om de verbinding in beide richtingen vrij te geven. Dan is zowel data logging als remote access mogelijk.

Om de beveiliging nog verder te verhogen zijn andere hardware-elementen toegevoegd. Het boot-ROM met de bootloader en de certificaten van de fabrikant zorgen ervoor dat het systeem wordt opgestart met een vast Trust anchor. Dus alleen door de fabrikant ondertekende firmware kan worden gebruikt en ook met updates kan geen gemanipuleerde firmware op het systeem worden geïntroduceerd. Daarnaast is een zogenaamd “Secure Element” toegevoegd. Dit is een afzonderlijk hardwarecomponent die de digitale sleutels en certificaten onafhankelijk van het flash geheugen opslaat.

Meer informatie op 4Sindustrie.nl.

4S Industrie B.V.

Uw partner voor Secure Remote Access & IIoT Automation Cybersecurity

4S Industrie B.V. is in 2008 ontstaan vanuit de vraag om bij machinebouwers en eindgebruiker naast PLC en HMI ook remote service en maintenance op engineering te verlenen. Vanuit die basis is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in Operation Technology (OT) cybersecurity oplossingen.

Denk hierbij aan het veilig binnenhalen en verwerken van uw machine data, remote service & maintenance, automation firewall en Secure your Factory. Doordat wij luisteren naar uw vraag, continu innoveren en vanuit onze ervaring praktisch te werk gaan, zijn wij in staat u van een passende oplossing te voorzien. Hierin maken wij geen onderscheid in standaard- of maatwerkoplossingen, in nieuwe of bestaande systemen.

We werken daarbij samen met internationale leveranciers, die in hun gebied als technisch marktleider gezien kunnen worden, hoofdzakelijk met het stempel: “Made in Germany”.

Wij bieden hiermee krachtige oplossingen, waarmee u stilstand kan reduceren, service verlenen en aanbieden tegen de laagst mogelijk kosten en uw productie netwerk kan beveiligen. Kortom uw concurrentiepositie verbeteren.