mbEDGE – Breid uw remote access uit met Edge Computing

mbEDGE + mbNET.rokey schema

Met mbEDGE kunt u de remote service routers mbNET en mbNET.rokey upgraden naar een echte Edge Gateway

Grote hoeveelheden data snel verwerken is een uitdaging voor cloudoplossingen. End-to-end-oplossingen voor Industrial Internet of Things (IIoT) kunnen alleen ontwikkeld worden in combinatie met edge computing, d.w.z. gegevensverwerking, gegevensbeheer, gegevensback-up en gegevensvoorziening bij het punt van herkomst. Om machinesystemen automatisch te kunnen onderhouden, verzenden sensoren continu verschillende gegevenswaarden van de apparaten naar de cloud.

Zodra de waarden de cloud bereiken, worden de meetgegevens geanalyseerd op specifieke deflecties, zoals oververhitting of slijtage. Wanneer de gegevensstroom, die wordt gegenereerd door de verschillende en steeds meer gedistribueerde sensoren, niet langer verwerkt kan worden met de noodzakelijke lage latentie kan dit leiden tot grote schade, zoals wanneer kwetsbare machines in korte tijd oververhit raken, dan wordt de cloud een knelpunt.

Op dit punt kan de Edge technologie van MB connect line u helpen. Met de mbEDGE kunt u de Remote Acces routers mbNET en mbNET.rokey upgraden naar een echte Edge Gateway. De software suite op de SD kaart bevat de IOT Node-RED kit, het containerplatform Docker en de open source management tool Portainer. Door gebruik te maken van vooraf ingestelde nodes als een interface, naar het remote service portaal mbCONNECT24 of common cloud providers, worden de gegevens overgedragen naar de cloud. De grafische gebruikersinterface en de individuele functiemodules, zoals een HTTP request, SMS alarm of de integratie van wiskundige functies maken het zeer eenvoudig om Edge functies te maken. Er zijn ook functieblokken waarin JavaScript kan worden gebruikt. Als dit niet genoeg is, kunt u ook uw eigen blokken in JavaScript schrijven om uw gewenste functionaliteit te maken. Nadat u de gewenste structuur heeft gemaakt door de blokken en verbindingen te ordenen is één klik voldoende om met uw eigen toepassing over te schakelen naar een live werkende applicatie.

De IOT constructiekit Node-RED wordt geleverd in een docker container. De containers zelf bevatten alle componenten van de applicatie in de juiste versie. Docker is een ideale manier om complete applicaties in te kapselen en te gebruiken in de Remote Access routers. Updates en beveiligingspatches kunnen heel eenvoudig worden geïmplementeerd. Dit is een belangrijk aspect voor support op lange termijn, vooral in de industriële sector. Met Portainer kan de gebruiker zijn Docker Containers eenvoudig beheren in de mbEDGE.advanced versie in een grafische gebruikersinterface. Ook het aanmaken van nieuwe containers of een beperking voor bepaalde gebruikersgroepen is eenvoudig te realiseren via de gebruikersinterface. Gedetailleerde informatie zoals logs, paths of runtime kan voor elke container worden uitgelezen. Zelfs een console kan via de administratie worden gestart. Voor een eenvoudig en praktisch beheer van Docker Containers biedt Portainer genoeg functies om het containerbeheer nog eenvoudiger in gebruik te maken.

4S Industrie B.V.

Uw partner voor Secure Remote Access & IIoT Automation Cybersecurity

4S Industrie B.V. is in 2008 ontstaan vanuit de vraag om bij machinebouwers en eindgebruiker naast PLC en HMI ook remote service en maintenance op engineering te verlenen. Vanuit die basis is het bedrijf uitgegroeid tot specialist in Operation Technology (OT) cybersecurity oplossingen.

Denk hierbij aan het veilig binnenhalen en verwerken van uw machine data, remote service & maintenance, automation firewall en Secure your Factory. Doordat wij luisteren naar uw vraag, continu innoveren en vanuit onze ervaring praktisch te werk gaan, zijn wij in staat u van een passende oplossing te voorzien. Hierin maken wij geen onderscheid in standaard- of maatwerkoplossingen, in nieuwe of bestaande systemen.

We werken daarbij samen met internationale leveranciers, die in hun gebied als technisch marktleider gezien kunnen worden, hoofdzakelijk met het stempel: “Made in Germany”.

Wij bieden hiermee krachtige oplossingen, waarmee u stilstand kan reduceren, service verlenen en aanbieden tegen de laagst mogelijk kosten en uw productie netwerk kan beveiligen. Kortom uw concurrentiepositie verbeteren.