Liquiphant New Generation

Safe by design niveauschakelaar.

 

 

De nieuwe Liquiphant FTL51B is de opvolger van de succesvolle en bijna 20 jaar oude Liquiphant FTL5x serie. De Liquiphant FTL51B is een hoog- en laagniveauschakelaar voor verpompbare vloeistoffen.

Hoe haal je meer uit een perfect werkende niveauschakelaar – maak hem SMART
In tegenstelling tot de Liquiphant FTL5x serie is de FTL51B voorzien van Bluetooth. Bluetooth communicatie in combinatie met de Smart BlueApp van Endress+Hauser maakt het mogelijk om de Min./Max. schakelfunctie, de schakelvertraging en detectiegevoeligheid in te stellen.

Het ontsluiten van Endress+Hauser Heartbeat Technology is een andere voorbeeld van Bluetooth communicatie. Heartbeat Technology geeft digitaal inzicht in de gezondheid van een meetinstrument tijdens het proces. In kritische productieprocessen zoals instrumentele veiligheidstoepassingen (SIL) behoed Heartbeat Technology u tegen ongepland onderhoud en zorgt daarmee voor een hogere beschikbaarheid van uw installatie.

Safe by design
De Liquiphant FTL51B is in de basis ontwikkeld om als SIL-veiligheidsschakelaar in een SIL-loop te worden ingezet. Het toepassen van veel meer diagnostiek dan voorheen ligt hier ten grondslag. Het overgebleven risicodeel op willekeurig falen (lambda du) is verder verlaagd. Het resultaat is een SIL2 niveauschakelaar die ook homogeen redundant als SIL3 niveauschakelaar direct in uw instrumentele veiligheidsloop kan worden ingezet.

Guided prooftest
Ondanks de lage lambda du waarde is het van tijd tot tijd uitvoeren van een prooftest noodzakelijk voor het behoud van de toegekende veiligheidsfunctie. Voor het juist aflopen van de prooftest biedt de Endress+Hauser Smart BlueApp uitkomst. De gehele SOP (Standard Operation Procedure) voor het prooftesten van de Liquiphant FTL51B verloopt stap voor stap via een smart device. Het afvinken van de stappen gaat elektronisch met aan het eind van de procedure een checklist.

De Liquiphant FTL51B is voor de meeste processen dé generiek toepasbare niveauschakelaar zonder zorgen.
De nieuwe generatie Liquiphant FTL51B biedt 40 jaar vertrouwde niveauschakeltechniek met inzicht in de gezondheidstoestand van de Liquiphant wanneer deze is voorzien van een datacommunicatie module. De Liquiphant FTL51B is generiek toepasbaar in vloeistof met een procestemperatuur van -40 tot 150oC en een procesdruk tussen de -1 en 64 bar.

Endress+Hauser

Endress+Hauser is een toonaangevende, wereldwijd opererende leverancier van instrumentatie en oplossingen op het gebied van procesautomatisering. Met onze hulp kunnen klanten hun processen optimaliseren met aandacht voor efficiëntie, veiligheid en mileu.