Klimaatsimulatie, kan dit milieuvriendelijk?

Klimaatsimulatie is de techniek om (test)producten in een gesimuleerde klimaatconditie te brengen, met als opzet herleidbare (kwaliteits)data te vergaren van de producten bij verschillende condities.

Klimaatsimulatie is onlosmakelijk verbonden aan reliability engineering. In vele gevallen kunnen materialen worden aangetast wanneer ze aan zon, vocht en warmte worden blootgesteld. Het is daarom belangrijk dat producten worden ontworpen om bestand te zijn tegen deze belastende omstandigheden. Met klimaatkasten worden objecten aan verschillende gesimuleerde klimatologische condities onderworpen.

Bijna alle klimaatsimulatiesystemen zijn afhankelijk van chemisch stabiele, verkrijgbare koelmiddelen. Testtoepassingen tussen -70 ° C en + 180 ° C belasten niet alleen het testmonster, maar ook het testapparaat zelf en b.v het koudemiddel. Toch wil je liever geen compromissen doen maar wel milieuvriendelijk zijn. Kees Winkel van Weiss Technik Nederland B.V. gaat in zijn lezing in op een nieuw koelmiddel dat is ontwikkeld voor het laagste temperatuurbereik tot -70°C. Het koelmiddel is 90% minder schadelijk wat bijdraagt aan een beter milieu. Na deze lezing weet u dat klimaatsimulatie testen zeker op een milieuvriendelijke manier kan.

Benieuwd naar het hele programma? Klik dan hier. Wilt u het event gratis bezoeken? Meld u zich dan hier aan.