Kansen door toetsing security vanuit de bron(code)

Cyber Security is nog vaak afhankelijk van het testen van kwetsbaarheden en of het mogelijk is die kwetsbaarheden achteraf op te lossen. Veel beter is om de werking van een systeem te analyseren in de broncode, want daarmee worden verborgen kwetsbaarheden zichtbaar en kan hopelijk nog vroeg worden ingegrepen. Aan de hand van een aantal sprekende voorbeelden zullen Tibor Lapikas en Rob van der Veer van de Software Improvement Group u meenemen in de praktijk hiervan.

Uit de praktijk: Hoe toetst u security vanuit de bron(code) en welke kansen biedt deze analyse nog meer?

Gemiddeld zijn er 30.000 cyberaanvallen wereldwijd per dag. Hacks en datalekken kosten organisaties jaarlijks 10 miljard euro. Redenen genoeg om cybersecurity tot de orde van de dag te maken binnen uw organisatie.Vandaag de dag is cybersecurity vaak afhankelijk van het kunnen vinden van kwetsbaarheden tijdens het testen. Waarom niet die kwetsbaarheden al in de bron traceren en oplossen? Het analyseren van de werking van uw systeem in de broncode biedt aanzienlijke voordelen. Hiermee worden verborgen kwetsbaarheden zichtbaar en kunt u op tijd ingrijpen.

Hoe gaat zo’n analyse in zijn werk? Welke stappen moeten genomen worden om het risico dat uw organisatie getroffen wordt door één van die 30.000 cyberaanvallen sterk te reduceren? En welke kansen biedt het analyseren van uw softwarekwaliteit nog meer, bijvoorbeeld op het gebied van aanpasbaarheid en testbaarheid van de broncode? Tijdens de lezing van Software Improvement Group (SIG) op het Industrial Cyber Security event van 9 oktober, nemen experts ir. Tibor Lapikas, Rob van der Veer en René de Grauw u, aan de hand van sprekende voorbeelden en een bewezen evaluatiemodel, mee door de praktijk.

Meld u nu aan voor een bezoek aan het Industrial Cyber Security event op 9 oktober en volg de genoemde lezingen. Het event bezoeken is kosteloos (inclusief koffie, lunch en netwerkborrel) mits u binnen de doelgroep valt.