John Boudewijns: “Wat onze mobiliteitsdrang teweegbrengt voor embedded producten”

Tijdens het D&E Event op 2 november a.s. legt John Boudewijns Interview John Boudewijns over WiFi toevoegen aan embedded producten
(Lantronix) namens Acal BFi Nederland uit wat 
erbij komt kijken als je WiFi toevoegt aan embedded producten. Daarom stelden wij hem een aantal vragen over de laatste ontwikkelingen.

Lantronix helpt bedrijven om hun apparatuur aan netwerken, internet en ‘the Cloud’ te koppelen via WiFi. Waarom zouden producerende bedrijven dit overwegen?

“De mogelijkheden van het koppelen van embedded producten aan een WiFi netwerk zijn enorm. De industriële-, automotive- en zelfs de conservatieve medische markt gaan op dit moment over op WiFi voor diverse toepassingen.

 De toevoeging van WiFi staat voor de embedded wereld nog in de kinderschoenen

De keuze voor WiFi als connectivity toepassing komt door onder andere:
– Mobiele data netwerken worden steeds meer vervangen wordt door WiFi
– Door de extra 5GHZ WiFi band
– De groei van het aantal WiFi hotspots. Op het moment is er 1 WiFi hotspot op 150 personen in de gehele wereld. In 2018 zal dit 1 WiFi hotspot op 20 personen zijn, volgens onderzoek van Amerikaans WiFi leverancier IPass.

Waarom wil men steeds meer data met de Cloud delen?

Mobiliteit en data zijn key. Men wil overal ter wereld geconnect zijn met apparaten, data opvragen, delen op internet of direct met de Could (IoT). Uiteraard allemaal veilig. Door WiFi te gebruiken ipv bluetooth of andere oplossingen kan je grotere afstanden overbruggen en omdat WiFi een netwerk is, is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd te koppelen.”

Welke aspecten zijn belangrijk voor een onervaren WiFi ontwikkelaar?

“Uiteraard zijn technische specs zoals bijvoorbeeld enkel- of dual band, verschillende security levels en datasnelheden belangrijk. Echter wil je ook dat het onderhouden van de systeemsoftware goed geregeld is. Dit bespaart namelijk tijd, geld en voorkom je problemen voor de toekomst.”

Heb je alvast een paar tips?

-“IoT verandert hoe bedrijven communiceren via hun apparaten en hoe zij met data omgaan. Het vraagt daarom om een omslag op diverse bedrijfsniveaus. Onderschat dit niet.”

-“Ben je bewust van de gevaren van een ‘kale’ WiFi module. Er komt meer bij kijken dan ‘alleen’ het koppelen van WiFi aan je product.”

Waarom willen engineers jouw presentatie niet missen?

“Na het bijwonen weten de aanwezigen de mogelijkheden (en valkuilen) van WiFi toevoegen aan embedded producten.

 D&E event

 Alle engineers en andere belangstellenden zijn welkom op 2 november om 13.45 uur bij de presentatie op het D&E event. Uiteraard ook op de gezamenlijke stand van Acal BFi Nederland en Lantronix van 09.00 – 17.30 uur. Registreer hier

 

Acal BFi Netherlands

Acal BFi helpt (high tech) bedrijven en (semi) overheden met advies, ontwerp en levering van elektronica componenten en systemen. Dit doen wij samen met onze producerende sister companies zoals Myrra, Noratel en Variohm en partners zoals Sierra Wireless, Keysight, FLIR en Advanced Energy.


Met zo’n 600 medewerkers verspreid over productielocaties en kantoren in 11 Europese landen helpen wij engineers naar tevredenheid die werkzaam zijn in de (maak)industrie, high tech, elektronica ontwikkeling en (semi) overheden zoals universiteiten en onderzoekslabs. Bedrijven en overheden kunnen dankzij ons hun meest innovatieve oplossing snel en tegen de beste kostprijs aan hun eindklant leveren. Ons moederbedrijf DiscoverIE is beursgenoteerd aan de London Stock Exchange.Onze specialismen:

Power Imaging
Test and Measurement Photonics
IoT, M2M, Wireless Cables and Connectors
Embedded Computing RF and Frequency Control
Magnetics Semiconductors
Sensors Fibre Optics

Volg ons: LinkedInTwitter