Het Datacenter Training Framework – Vijfhart

Voor professionals, werkzaam in of rondom datacenters, is er het Datacenter Training Framework. Dit Framework is een geheel van afgestemde trainingen specifiek voor jou als datacenter professional!

Het Datacenter Framework

Het Datacenter Framework is ontwikkeld voor alle partijen welke betrokken zijn bij een datacenter. Het richt zich op alle disciplines binnen een datacenter. Enkele voorbeelden: locatie bepaling, ontwerp en inrichting van een datacenter, maar ook processen rondom organisatie en exploitatie van een datacenter.

Het Framework bestaat uit drie gedeelten:

  • Technisch
  • Operationeel en bestuurlijk
  • Standaarden

EPI Datacenter training framework

Datacenter trainingen

Technisch:

  • Certified Data Center Specialist (CDCS): Tijdens deze CDCS training van Vijfhart gaan we dieper in op de techniek van onder andere stroomvoorziening, koeling, bekabeling en (brand)beveiliging.
  • Certified Data Center Expert (CDCE): Een laatste stap waarbij het geleerde uit de eerste twee trainingen wordt toegepast op het uitwerken van een complete business case met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en in bedrijfstelling van een datacenter

Operationeel en bestuurlijk:

  • Certified Data Center Facilities Operational Manager (CDFOM): Deze 3-daagse training behandelt het beheer van datacenter operaties. Voorbeelden: capaciteitsplanning, in- en uit gebruik nemen van equipment, voldoen aan veiligheidsstandaarden en internationale standaarden, omgaan met vendors en incident- en crisismanagement. Ook behandelt de training  het zo eenvoudig, beheersbaar, effectief en efficiënt mogelijk maken en houden van alle uitgevoerde acties.
  • Certified Data Center Risk Professional (CDRP): Deze 2-daagse training richt zich specifiek op de personen die de risico’s in en rondom een datacenter in beeld moeten brengen. Een belangrijk onderdeel in deze training is risico vermindering.

Standaarden:

Ga naar ons nieuwsbericht met daarin het overzicht van datacenter trainingen.

Vendor onafhankelijk

De datacenter trainingen van Vijfhart onderscheiden zich door vendor onafhankelijk te zijn. Dit betekent dat dat er geen sprake is van een gekleurd verhaal. Volg je een datacenter training bij Vijfhart, dan krijg je onafhankelijke en praktische informatie. Dit wordt ondersteund door tal van use cases afkomstig van datacenters uit de hele wereld. Al onze trainingen worden verzorgd in samenwerking met EPI Training. Daarnaast zijn de bijbehorende certificeringen wereldwijd geaccrediteerd door exameninstituut EXIN.

Bezoek onze beursstand

Tijdens IT Infra 2019 hebben we een interessante kortingsactie waardoor jij weer verder kunt groeien. We maken graag kennis met je op 12 november!

Vijfhart IT-Opleidingen

Vijfhart IT-Opleidingen is een begrip in de IT-opleidingenwereld. Al vijfendertig jaar is het bedrijf uit Arnhem actief met opleidingen en trainingen op ICT-gebied. Het opleidingsinstituut heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem/Velp, Eindhoven, Nieuwegein en Zwolle. Vijfhart IT-Opleidingen maakt nadat Bastiaan Janssen het bedrijf in september 2016 overnam van zijn vader een interessante groei door van opleider naar kennispartner.

Wij helpen (IT)-professionals en (IT)-eindgebruikers groeien met de best passende leerervaring. Door deze groei van kennis en vaardigheden helpen wij onze klantenkring uit te blinken in hun vakgebied. Samen maken wij de maatschappij slimmer en dragen bij aan de digitale transformatie van onze samenleving. Op basis van deze diensten en resultaten werden wij afgelopen jaar (2018) tot Opleider van het jaar gekroond door Computable.

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Oracle, Java, Microsoft, Databasemanagement, Business Intelligence, Soft Skills. Wij organiseren tevens regelmatig gratis #Samengroeien sessies over uiteenlopende onderwerpen. Kijk op www.vijfhart.nl voor meer informatie!