Hercertificeren EPI Datacenter doe je bij Vijfhart!

Heb jij een EPI Datacenter certificaat in je bezit? Let dan goed op de geldigheidsduur. Een EPI Datacenter certificaat is drie jaar geldig. Voor de einddatum moet het certificaat vernieuwd worden, anders vervalt jouw recht op hercertificering en wordt het een nieuwe certificering. Naast de drie jaar is er nog een ‘overloop’ van 6 maanden. We adviseren je om op tijd te beginnen, zodat als je eventueel zakt voor het hercertificeringsexamen, je dan nog een herexamen kunt doen binnen de termijn van 6 maanden.

Wat is het verschil tussen EPI standalone datacenter cursussen en EPI vervolg datacenter cursussen?

De EPI standalone datacenter cursusen zijn cursussen die op zich zelf staan en zelfstandig een certificaat opleveren. Hier zijn dus geen vervolgcertificeringen voor. Voorbeelden hiervan zijn: CDFOMCDMS & CDRP.

De EPI vervolg datacenter cursussen zijn cursussen met een vervolgtraject en certificaat. Je haalt per cursus een certificaat. Op basis van dit certificaat ben je gemachtigd om de vervolgcursus te doen. Voorbeeld: Je volgt de cursus CDCP en behaalt het certificaat. Hierna mag je de CDCS cursus volgen. Wanneer je het CDCS examen behaalt, krijg je het CDCS certificaat. Met deze twee certificaten mag je de CDCE cursus volgen en ook hier kun je een certificaat voor halen.

Waar moet ik op letten als ik datacenter gecertificeerd ben?

Of je nu gecertificeerd CDCP, CDCS of CDCE bent; alle certificaten zijn drie jaar geldig. Tel hierbij de eerder genoemde ‘overloop’ van 6 maanden bij op en je komt op 3,5 jaar. De deadline van een certificaat gebeurd op basis van het hoogst behaalde certificaat. Als voorbeeld: je hebt het CDCP certificaat op 31 januari 2016 behaald en het CDCS certificaat op 31 maart 2016. Jouw hercertificerings deadline valt dan op 31 maart 2016 + 3,5 jaar = 30 september 2019.

Ik ben te laat met hercertificeren, wat nu?

Helaas wordt dit gezien als nieuwe certificering. Wanneer je CDCE bent, moet je opnieuw beginnen met het behalen van de CDCP en CDCS certificaten voordat je het CDCE hercertificeringsexamen mag doen.

En hoe zit het met..?

De meest voorkomende vragen m.b.t. de EPI datacenter hercertificeringen vind je in onze “EPI Certificaten & Hercertificeringen FAQ”.
Uiteraard kun je altijd contact met ons opnemen via 088 542 7848 of info@5hart.nl.

Vijfhart heeft alles wat de (aankomende) Datacenter Professional nodig heeft. Een overzicht van al onze Datacenter (hercertificerings) trainingen en examens vind je op onze website.

Vijfhart IT-Opleidingen

Vijfhart IT-Opleidingen is een begrip in de IT-opleidingenwereld. Al vijfendertig jaar is het bedrijf uit Arnhem actief met opleidingen en trainingen op ICT-gebied. Het opleidingsinstituut heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem/Velp, Eindhoven, Nieuwegein en Zwolle. Vijfhart IT-Opleidingen maakt nadat Bastiaan Janssen het bedrijf in september 2016 overnam van zijn vader een interessante groei door van opleider naar kennispartner.

Wij helpen (IT)-professionals en (IT)-eindgebruikers groeien met de best passende leerervaring. Door deze groei van kennis en vaardigheden helpen wij onze klantenkring uit te blinken in hun vakgebied. Samen maken wij de maatschappij slimmer en dragen bij aan de digitale transformatie van onze samenleving. Op basis van deze diensten en resultaten werden wij afgelopen jaar (2018) tot Opleider van het jaar gekroond door Computable.

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Oracle, Java, Microsoft, Databasemanagement, Business Intelligence, Soft Skills. Wij organiseren tevens regelmatig gratis #Samengroeien sessies over uiteenlopende onderwerpen. Kijk op www.vijfhart.nl voor meer informatie!