FPGA; de flexibele chip

Componenten als GPU, SOC en CPU kunnen niet meer drastisch worden gewijzigd. De FPGA bestaat uit een heleboel logische blokken (AND, NOT, OR en complexer) verbonden met enorm veel interconnects. Het grote verschil met de andere chips is de flexibiliteit. Dankzij de talrijke interconnects kunnen de schakelingen via firmware telkens op een andere manier met elkaar worden verbonden, waardoor de chip geoptimaliseerd wordt voor een ander type workload. De FPGA is in feite een herprogrammeerbare ASIC.

Nu de complexiteit van FPGA’s dichterbij komt dan die van ASIC’s en SoC’s, moeten ontwerpers rekening houden met meer geavanceerde FPGA-implementatiestromen. Bas Hassink van InnoFour zal de belangrijkste stappen van het co-ontwerpproces van FPGA-PCB’s demonstreren. In iedere fase wordt de waarde benadrukt.  Hij zal laten zien hoe de integratietaak van FPGA naar PCB wordt versneld.

Hoe kan de FPGA ook het hart vormen van een voordelige strategie voor het valideren van de hardware?  Het programmeren vanaf de prototypefase tot en met de productie en het gebruik in het veld. Rik Doorneweert van JTAG Technologies geeft een korte training over de werking van JTAG standaard (IEEE1149.1). Hij staat stil bij het belang om al tijdens het schemaontwerp, snel en diepgaand te onderzoeken welke productiefouten er eenvoudig te lokaliseren zijn via de JTAG-interface van een design.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.