Federatie Paneelbouw introduceert kwaliteitskeurmerk

Federatie Paneelbouw introduceert een speciaal kwaliteitslabel voor bedrijven in de paneelbouwsector. Paneelbouwers kunnen met dit label aantonen dat zij werken volgens de laatste richtlijnen, normen, kwaliteitsrichtlijnen en procesborging. De Federatie wil met de certificering de positie van de Nederlandse paneelbouw verder versterken. Inmiddels heeft de eerste audit door een onafhankelijke auditeur plaatsgevonden. AP mag als eerste bedrijf in Nederland het predicaat ‘gecertificeerd paneelbouwer’ voeren.

Kwaliteitswaarborg
De Federatie Paneelbouw (onderdeel van Fedet) houdt zich bezig met het waarborgen van de kwaliteit van schakel- en besturingspanelen. In die gedachte vindt het keurmerk zijn oorsprong. De focus binnen de audit ligt op het ontwerpproces, het productieproces met gekalibreerde gereedschappen en het testproces. “Dit kwaliteitslabel is belangrijk voor individuele bedrijven alsmede de sector”, aldus Federatie Paneelbouw-voorzitter Tom Stringer. “Met het keurmerk toon je als paneelbouwer aan dat je een gegarandeerde kwaliteit levert. Het biedt gecertificeerde bedrijven meer kansen op nationale erkenning, opdrachten én eerlijke prijzen.”

AP

AP

AP levert besturingspanelen, energie verdeelsystemen en diensten voor diverse branches. Door samen te werken in de keten en onze kennis op het gebied van elektrotechniek, kwaliteit, procesoptimalisatie en lean denken & doen, krijgen onze klanten méér waarde geleverd. Die kennis helpt ons om totaaloplossingen te kunnen bieden aan onze klanten. In alles wat we doen, is ‘Achieving Perfection’ ons motto.

AP heeft ongeveer 75 werknemers, is gevestigd in Kolham, Groningen en heeft een verkoopkantoor op Schiphol-Rijk. Het bedrijf distribueert de producten die voor haar klanten zijn geproduceerd over de hele wereld.

AP is onderdeel van Dool Industries, een holdingmaatschappij met activiteiten in Nederland en Canada. Het bedrijf bestaat uit Hortilux Schréder, Agrilight, PL Light Systems en AP en werd opgericht in 1975. Dool Industries heeft ca. 150-200 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Monster, Nederland.

Adresgegevens:

AP
Plesmanlaan 15
9615 TJ Kolham
www.apnederland.nl