Vijfhart: Factoren ‘mens’ en ‘kennis’ essentieel bij datacenters

Vijfhart datacenter IT InfraEen datacenter kan van de beste en meest innovatieve oplossingen zijn voorzien, maar wanneer de medewerkers basis- en inhoudelijke kennis missen, is de kans op fouten groot.. Bij het optimaliseren van IT en benodigde middelen is het dus van groot belang dat de factor ‘mens’ en daarbij zijn/haar kennis niet vergeten wordt.

Redenen om medewerkers te trainen en certificeren

De kosten van downtime in een datacenter zijn over het algemeen enorm. De invloed van de factor ‘ mens’ op (het voorkomen van) downtime is groot. Het is daarom zeer belangrijk dat er in, en rondom het datacenter mensen werken die goed zijn opgeleid, weten waar ze over praten en als laatste dezelfde ‘taal’ spreken met elkaar. Deze zaken verkleinen foutmarges aanzienlijk. Gelukkig worden medewerkers en (toe) leveranciers in veel datacenters  al volop getraind en gecertificeerd. De onderliggende redenen zijn onder meer:

  1. Strategische keuze van het Datacenter  zichzelf  te onderscheiden
  2. Verzoeken vanuit de markt
  3. Wens van medewerkers

Het belang van vendor onafhankelijke trainingen

De datacenter trainingen van Vijfhart onderscheiden zich doordat ze vendor onafhankelijk zijn. Geen gekleurd verhaal maar uitsluitend vak inhoudelijke informatie over alle belangrijke onderdelen binnen het datacenter. Onze trainingen worden verzorgd door professionals. Naast het geven van trainingen zijn zij betrokken bij het opzetten van datacenters en het uitvoeren van audits bij datacenters over de gehele wereld.

Tijdens onze datacenter trainingen krijgen we regelmatig de opmerking: “Ik zit al 20 jaar in het vak, wat gaan jullie mij vertellen wat ik nog niet weet?”  Het is leuk om te zien dat ook deze mensen tijdens de training tot de ontdekking komen dat er ook andere manieren zijn om bepaalde zaken aan te pakken. Daarnaast geven onze trainers veel achtergrond informatie. Hierdoor begrijpen cursisten vaak  beter waarom bepaalde zaken in andere datacenters anders zijn opgezet als in hun eigen datacenter.  Achteraf krijgen we daarom frequent te horen: “Goh ik dacht dat ik alles al wist maar ik heb toch weer een paar leuke en nieuwe punten opgepakt”.  Zelfs voor de meest ervaren mensen kunnen de trainingen dus een eye-opener zijn.

Vendor onafhankelijk datacenter trainingen maken het verschil!

Door technische vooruitgang is het belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen. Een goed human resource beleid voorziet in training en scholing van medewerkers. Door het volgen van een vendor onafhankelijke datacenter training, en het succesvol afronden van het bijbehorende examen komen medewerkers in het bezit van een internationaal erkende certificering. Het datacenter toont hiermee aan dat dat zij investeert in haar medewerkers met als doel:

  • Medewerkers de gelegenheid bieden om zichzelf verder te ontwikkelen en individuele kennis naar een hoger niveau te brengen
  • Alle medewerkers binnen het datacenter dezelfde ‘taal’ te laten spreken
  • Medewerkers de gelegenheid te bieden al hun praktische vragen te laten beantwoorden
  • Medewerkers te informeren over de laatste (technische) inzichten op het gebied van datacenters
  • Medewerkers de mogelijkheid te bieden ervaringen met concullega ’s uit te wisselen
  • Onderscheidend vermogen ten opzichte van andere datacenters

Bezoek onze beursstand

Tijdens IT Infra 2019 hebben we een interessante kortingsactie waardoor jij weer verder kunt groeien. We maken graag kennis met je op 12 november!

Meer informatie over onze datacenter trainingen, of een vrijblijvend advies? Neem contact met ons op!

Vijfhart IT-Opleidingen

Vijfhart IT-Opleidingen is een begrip in de IT-opleidingenwereld. Al vijfendertig jaar is het bedrijf uit Arnhem actief met opleidingen en trainingen op ICT-gebied. Het opleidingsinstituut heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem/Velp, Eindhoven, Nieuwegein en Zwolle. Vijfhart IT-Opleidingen maakt nadat Bastiaan Janssen het bedrijf in september 2016 overnam van zijn vader een interessante groei door van opleider naar kennispartner.

Wij helpen (IT)-professionals en (IT)-eindgebruikers groeien met de best passende leerervaring. Door deze groei van kennis en vaardigheden helpen wij onze klantenkring uit te blinken in hun vakgebied. Samen maken wij de maatschappij slimmer en dragen bij aan de digitale transformatie van onze samenleving. Op basis van deze diensten en resultaten werden wij afgelopen jaar (2018) tot Opleider van het jaar gekroond door Computable.

Een kleine greep uit ons opleidingsaanbod; Oracle, Java, Microsoft, Databasemanagement, Business Intelligence, Soft Skills. Wij organiseren tevens regelmatig gratis #Samengroeien sessies over uiteenlopende onderwerpen. Kijk op www.vijfhart.nl voor meer informatie!