ENGIE Services kiest als 10 jaar voor Schleifenbauer

ENGIE Services, marktleider in technische dienstverlening en onderdeel van de internationale ENGIE Groep – ’s werelds grootste energieleverancier – is onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en de commissioning van datacenters. Zowel bij nieuwbouw als voor renovatie van bestaande datacenters.

Eigen datacenter

Naast het ontwerpen, bouwen en renoveren van datacenters beschikt ENGIE Services Zuid ook over een eigen datacenter, gevestigd in Maastricht-Airport. Dit eigen datacenter biedt enerzijds de mogelijkheid om innovaties direct in de praktijk te testen, anderzijds geeft het inzicht in de dynamiek binnen een datacenter. Vanuit het eigen datacenter biedt ENGIE als co-locating en infrastructuurprovider diverse housingfaciliteiten aan voor ICT. Zo kunnen organisaties hier terecht voor het huren van zowel suites als Infrastructure & Disaster Recovery as a Service (IaaS & DraaS) en Security- en Connectivity diensten.

Het ENGIE datacenter beschikt over een TIER III-classificatie, wat o.a. betekent dat ze een hoge beschikbaarheid bieden van minimaal 99,982%. Hiermee bewijzen ze een betrouwbare partner te zijn voor hun huurders.

Samenwerking ENGIE en Schleifenbauer

Schleifenbauer is al 10 jaar partner van ENGIE in het leveren van energiemeters en rack-PDU’s voor het eigen datacenter in Maastricht-Airport. De energiemeters controleren de redundantie binnen het datacenter, om de beschikbaarheid van stroom te kunnen waarborgen. Het merendeel van de metingen (circa 75%) vindt plaats in aftakkasten. Hierbij kiest ENGIE bewust voor de DPM3 energiemeter van Schleifenbauer, die met een compact design van slechts 2 DIN goed past in de aftakkast. Aanvullend wordt gebruik gemaakt van diverse intelligente rack-PDU’s.

RMA-cijfer Schleifenbauer onder de 1%

Betrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn zoals bekend belangrijke speerpunten binnen een datacenter, zo ook bij ENGIE. Schleifenbauer is trots op het feit dat in 10 jaar tijd minder dan 1% van de energiemeters en PDU’s is teruggenomen wegens defect of onderhoud, op een totaal van meer dan 600 producten. De RMA-score (Return Merchandise Authorization) die hieraan toegekend wordt, is lager dan 1%.

Meer informatie

Voor meer informatie over ENGIE’s eigen datacenter, zie deze website: https://www.engie-services.nl/markten/datacenters/engies-eigen-datacenter/ of neem contact op met Václav Volf, salesmanager ENGIE Smart Digital Operations (vaclav.volf@engie.com).

Wilt u meer weten over deze samenwerking, of heeft u interesse in de producten en diensten van Schleifenbauer op gebied van energiemeting en stroomverdeling? Bekijk dan de website https://www.schleifenbauer.eu/nl/ of neem contact op met Marco Hoogendijk, accountmanager bij Schleifenbauer (marco.hoogendijk@schleifenbauer.eu).

 

Dit artikel is tot stand gekomen in een samenwerking tussen Schleifenbauer en ENGIE.
Wilt u het artikel downloaden als PDF? Download het artikel hier!

Schleifenbauer Products B.V.

Schleifenbauer Products is een Europese producent van energiemeters voor datacenters en utiliteiten. Wij maken maatwerk-PDUs voor klanten in heel Europa. Het product wordt aangepast aan Uw wensen omdat we van mening zijn dat een PDU een zeer kritisch element is op het kruispunt van uw infrastructuur en IT. Hier is geen ruimte voor compromissen, alleen de juiste PDU is goed genoeg voor u. Onze hele bedrijfsfilosofie en productie is afgestemd op het maken van maatwerk producten van hoge kwaliteit. Bijzondere situaties bij opdrachtgevers vragen immers om flexibele oplossingen. Unieke oplossingen die 100% beschikbaarheid nastreven en naadloos integreren met iedere denkbare omgeving.