EMI afsluiten met veercontacten

De beryllium-koper (BeCu) en roestvrijstalen EMI-contactvingers van Chomerics combineren een hoog niveau van EMI afscherming met een zeer flexibel materiaal, waardoor slechts een lage aandrukkracht nodig is.
De uitstekende prestaties van beryllium-koper, zoals: hoge treksterkte, een zeer goede elektrische geleidbaarheid, maken het een ideaal materiaal voor EMI-afscherming over een breed frequentiebereik.
De toepassing is om deuren en deksels van afgeschermde ruimtes bijzonder goed elektrisch contact te laten maken met het frame. Ook bij veelvuldig openen en sluiten. Tevens kan, afhankelijk van
het ontwerp, een veegbeweging helpen om eventuele oxideopbouw te verminderen. Een alternatieve toepassing is dat er eenvoudig stroom voerende contacten of eindstopschakelaars mee gemaakt worden.
Een manier om oxidatie te voorkomen, is er voor te zorgen dat de metalen galvanisch compatible zijn. Om dat te bewerkstelligen, worden de profielen geplatteerd geleverd zonder dat dit ten koste gaat van de buigzaamheid.
Voor toepassingen die mechanisch minder veeleisend zijn, zijn er RVS veercontacten. Deze zijn iets stugger maar bieden een goede treksterkte, extreem bedrijfstemperatuurbereik en goede elektrische geleiding.

Elincom electronics

— WIJ GELOVEN DAT TECHNISCHE ONTWERPEN ALTIJD BETER KUNNEN —

Door in een vroeg stadium bij een ontwikkelproces betrokken te worden, kunnen we technische ontwerpen beter maken.

 

Welkom bij Elincom Electronics

We verzorgen succesvolle standaard en maatwerk oplossingen, door het volledige traject support te bieden: technische support bij het initiële design, naar prototyping en logistieke support bij leveringen voor serieproductie

Elincom Electronics is een gespecialiseerde distributeur van internationale topmerken, gericht op de Benelux markt.
Ons pakket bestaat uit standaard- en maatwerk componenten voor elektronica-productie, industriële automatisering en voor de ontwikkelaars van professionele armaturen in ledverlichting.

 

Toegevoegde waarde
Onze fabrikanten ontwikkelen en produceren high-end componenten en systemen. De kennis en ervaring van deze fabrikanten vormt een groot deel van onze meerwaarde. Hiermee heeft u toegang tot de eigenlijke ontwikkelaars van de componenten.

Elincom biedt u een stabiele groep contactpersonen die garant staan voor support op het hoogste niveau.

Elincom verzorgt:
– design-in op applicatieniveau
– technische support op systeem-, circuit- en componentenniveau
– componenten direct betrokken bij de bron
– gewenste invulling voor logistieke afhandeling