Elektrische gezinsauto op zonne-energie: Lightyear One

Het lezingenprogramma van het Machinebouw event is dit jaar bijzonder uitgebreid. Een van de plenaire presentaties wordt verzorgd door de elektrische automaker Lightyear. Wim van Stratum, VP Operations bij Lightyear, legt het hele ontstaansproces uit – van concept tot productie – om de eerste particuliere zonne-auto voor langere afstanden ter wereld te bouwen. Hoe vordert het met de ontwikkeling van deze elektrische familieauto op zonne-energie?

Van Stratum gaat dieper in op het idee achter de Lightyear One. Daarna komt de productie van de auto aan bod. Welke showcase-productielijnen heeft het bedrijf in gedachten? Met een beperkte ruimte en creatieve inzet van ‘manufacturing 4.0’-aspecten wordt er gewerkt in een uitdagende werkomgeving.

Bekijk hieronder een impressie van de aerodynamische testen van de Lightyear One. Meer video’s zijn terug te vinden op het YouTube-kanaal.

De zesde editie van het Machinebouw event vindt plaats bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Registreer u voor een bezoek aan het event. Dat is geheel kosteloos (inclusief koffie, lunch en netwerkborrel) mits u tot de doelgroep behoort.