Een betrouwbaar BMS systeem is van groot belang

Om de veilige, efficiënte en betrouwbare werking van lithium-ion-batterijen te garanderen is een Batterij Management System (BMS) van vitaal belang. De BMS is een stuk extra intelligentie die er voor zorgt dat het gehele batterijpakket optimaal geladen, ontladen en gekoeld kan worden.
Maar het batterij management systeem is ook een bron van informatie over het functioneren van de batterij. De software geeft aan wanneer een batterijcel of batterijmodule in het pakket niet meer goed functioneert. Als dat gebeurt, moeten de nog functionerende batterijen meer werk verzetten, waardoor deze sneller slijten. Het is dus belangrijk op tijd een signaal te krijgen als er een batterij of batterijmodule uitvalt, zodat je deze op tijd kunt vervangen.

Mathias Müller van Rutronik gaat daarom in zijn lezing in op alle aspecten die nodig zijn om een ​​betrouwbaar batterijbeheersysteem te bereiken. Aspecten waar naar gekeken wordt zijn onder andere beheersysteem, batterijmodellen en simulatie van batterijpakketten, batterijstatus, veroudering en degradatiemodellen.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.