De uitrol van glasvezel voor 5G

Voor 5G is meer nodig dan alleen etherfrequenties. De landelijke uitrol van 5G in Nederland staat onder druk doordat er niet overal de beschikking is over glasvezelnetwerken. Glasvezelnetwerken zijn essentieel voor de verwerking van de datastromen afkomstig van 5G. Iedere bit en byte die waar dan ook ter wereld wordt verzonden, eindigt uiteindelijk in fysieke ondergrondse glasvezelkabels.

Naast aanleg van glasvezel voor huishoudens is de aanleg van de core- en backbone-netwerken minstens zo belangrijk. Deze corenetwerken bevorderen de onderlinge connectiviteit tussen de netwerken, internetexchanges en datacenters faciliteren.

De combinatie met een 5G-netwerk, smart uitgeruste objecten in de stad (dus uitgerust met allerlei sensoren, thermometers, microfoons en camera’s) en glasvezel kan de transitie naar een digitale economie aanzienlijk versnellen. Deze infrastructuur is randvoorwaardelijk om een verbonden samenleving te creëren waarin mensen, huizen, bedrijven, vervoersmiddelen en apparaten realtime met elkaar kunnen samenwerken.

Hoe maken we daadwerkelijk die glasvezelinfracstructuren klaar voor de gewenste smart samenleving? Johan Bil van Reichle & De-Massari gaat tijdens zijn lezing in op het maken van de juiste keuzes in de trends van toekomstige technologieën en de economische haalbaarheid daarvan.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.