De slimme vending oplossing Zuply uitgerust met het Zemic object identificatie systeem

Zuply maakt het leven aangenamer. Gezonde maaltijden op het werk op ieder moment van de dag. De machines van Food Zuply bevatten lockers waar je eten uit kunt bestellen. Food Zuply is een merk van het bedrijf Innovend. Innovend ontwikkelt modulaire slimme vending oplossingen. Deze vending kasten zijn op afstand te beheren en uit te rusten met verschillende EU betaal protocollen.

Met deze innovatieve oplossing gaat Food Zuply in op de groeiende vraag van consumenten naar mogelijkheden om een gezond leven te leiden. Tot nu toe waren de mogelijkheden om op het werk de gezonde levensstijl voort te zetten beperkt, maar vanaf nu is met Food Zuply een gezonde maaltijd 24/7 binnen handbereik. Een gezondere manier van leven is dus nu niet alleen thuis mogelijk, maar ook op het werk.

Een onderdeel van deze ontwikkeling zijn is voor Zemic Europe een directe match met onze visie en missie. De nieuwe mogelijkheden die deze innovatie te bieden heeft sluiten goed aan bij onze slogan “We believe we make you stronger”. Wij leveren met de integratie van onze object identificatie systemen een directe bijdrage aan het creëren van nieuwe consumenten belevingen. Dit is de reden dat wij Food Zuply graag ondersteunen met onze kennis en expertise op het gebied van krachtmeting.

Zemic Europe & Zuply van Innovend

  • Een verse gezonde maaltijd op ieder moment van de dag
  • Afhaal en directe verkoop mogelijkheid
  • Te benaderen via smartphone apps
  • Op afstand inzicht in real time voorraad en verkoop inzichten
  • Object identificatie systeem waarin krachtopnemers geïntegreerd zijn

Hoe Zemic Food Zuply heeft geadviseerd

De basis machines van Food Zuply, de Lockblox Breeze (met lockers) en de Flex (uitgifte middels dispenser), kunnen op verschillende manieren worden samengesteld. Food Zuply heeft de Lockblox Breeze samen met Zemic Europe ontwikkeld. Het type heet Lockblox Breeze omdat de schappen zijn uitgerust met koelingselementen. De probleemstelling van Food Zuply bij het ontwikkelen van dit systeem was: Hoe kunnen we een weegbaar schap maken in de Lockblox machine? De behoefte om te wegen wordt gedreven vanuit de markt. Hoe kunnen we de ruimte van de Lockblox optimaliseren en hoe kunnen we meer producten vanuit dezelfde locker verkopen?

Zuply machines zijn modulair en kunnen op verschillende manieren worden samengesteld. Het weegbare schap is een optie voor de Lockblox locker die het mogelijk maakt om meerdere artikelen op verschillende momenten uit hetzelfde schap te verkopen. Door het gebruik van een krachtopnemer wordt de inhoud van de locker gewogen en wordt er geregistreerd hoeveel artikelen er uit het schap worden gepakt. Er zijn verschillende schap groottes beschikbaar voor verschillende artikelen. Naast deze technische eigenschappen blinkt de Food Zuply Lockblox Breeze ook uit in gebruiksgemak met de digitale user interface met een touchscreen. Dit heeft geleid tot snelle, simpele en geregistreerde verkopen welke direct worden gelinkt aan de voorraad management software en verkoop statistieken.

Over Food Zuply & hoe de juiste oplossing te selecteren

Alle Zuply oplossingen zijn zoals beschreven modulair opgebouwd. Zo kan iedere afnemer van deze oplossing bepalen hoe de machine er uit moet komen te zien. Ongeacht de afmeting, vorm en toepassing, werkt de machine in de basis altijd op dezelfde manier.

Hoe kies je nu de juiste set-up? Dit proces bestaat uit 3 stappen:

Het start met het definiëren van het selectie proces; stap 1. In deze stap bepaal je hoe eind gebruikers toegang kunnen krijgen tot de gezonde maaltijden. Het Zuply systeem wordt bediend middels een touchscreen. Er kan een keuze gemaakt worden voor een 10 of 22 inch touchscreen. Afhankelijk van de gekozen hardware, kan er gekozen

worden voor de volgende functionaliteiten; geregistreerde uitgifte (FIFO), Click & afhalen via een webshop of mobiele app, bestellen van combi-deals, kortingscodes en het bestellen via de Qnips mobiele app.

De tweede stap heet “uitgifte en afhalen”. De set-up van de basis machines van Zuply is modulair; ze kunnen op verschillende manieren worden samengesteld. In deze stap wordt bepaald uit hoeveel lockers de machine bestaat en hoe groot deze lockers moeten zijn. Ook wordt hier bepaald of de lockers al dan niet gekoeld moeten worden. Binnen deze stap valt ook het bepalen van de gewenste betaal procedure in de machine.

De laatste en derde stap heet het “online portaal”. In deze stap wordt bepaald welke informatie er moet worden ontvangen van en verzonden naar de machine. Met de ontwikkelde management tool “Zuply Web” kunnen alle settings zoals productinformatie en productafbeeldingen worden ingesteld. Tevens is er hier de mogelijkheid verkoopprijzen aan te passen en te activeren. De reporting tool geeft inzichten in transacties, sales statistieken, uitgifte handelingen en voorraden. De machine kan ook op afstand worden bediend en geüpdatet.

Award winnend object identificatie systeem in schappen geïntegreerd

Object identificatie systemen worden gebruikt om gewicht informatie en gewichtsveranderingen van een schap te identificeren. Deze systemen kunnen worden gebruikt voor voorraad management in verschillende  omgevingen, zoals de retail branche, magazijnen en boerderijen. Het systeem kan bepalen welke en hoeveel producten er van een schap of uit een vending machine worden genomen.

Product specificaties: Slimme krachtopnemer met RS422 output signaal, kleurloos geanodiseerd, aluminium kruis platform. Platform grootte: 144×400 mm.

Zemic Europe B.V.

Zemic is one of the world leaders in the development and manufacturing of strain gages, loadcells and miniatures sensors. Established in 1965 in China with subsidiaries in Europe and USA.

 

Zemic manufactures in a 90.000 m2 high-tech plant with a capacity to produce 50 million stain gages, 5 million sensors and over 1 million industrial load cells with capacities of 5 gram up to 500 Ton. The R&D staff of more than 200 engineers is supporting our worldwide relations with new developments and custom build sensors.

 

Zemic is an ISO9000 certified company gained OIML, CE, NTEP, ATEX and FM certificates. Our products are produced according RoHS directives. In order to assure customer satisfaction Six Sigma management has been implemented.

 

Zemic is committed to create value in order to assist our customers to differentiate its products in their market.