De binnenkant van een werkende dunne batterij bekijken is nu mogelijk

Lithium-ion en secundaire batterijtechnologie ontwikkelen zich snel om aan toekomstige eisen te blijven voldoen. We willen allemaal lichtere en krachtiger batterijen. Het ontwerp van een batterij moet daarom voldoen aan snellerelaadtijden, een lange levenscyclus en meer opslagcapaciteit. Dit vereist een fundamenteel begrip van de eigenschappen van de batterij en de belangrijke relatie tussen materiële structuur, eigenschappen, de prestaties en tenslotte de verwerking.

Bovengenoemde capaciteiten worden mogelijk door verschillende optimaal op elkaar af te stemmen. Martijn Fransen van Malvern Panalytical laat in zijn presentatie zien hoe met röntgenapparatuur de  materiaaleigenschappen van iedere component vastgesteld kunnen worden. Met hun unieke analyse-apparatuur kan zelfs in een werkende cel gekeken worden.

De apparatuur kan ook voortijdig defecte batterijen detecteren. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid van de batterij gegarandeerd is en de kans op incidenten wordt geminimaliseerd.

Met de verwachte toename van het gebruik van lithium-ion batterijen wordt recycling een belangrijk thema in de komende jaren. Via de analyse-apparatuur kunnen de materialen in de batterijcel worden bepaald voor een efficiënte demontage.

Wilt u deze presentatie bijwonen? Klik dan hier om u aan te melden voor een gratis bezoek.