CMS-700 energie monitoring systeem: hoog niveau van efficiëntie en flexibiliteit

CMS product portfolioHet CMS-700 energiemonitoringsysteem is ideaal voor omgevingen waar veiligheid, beschikbaarheid en energie-efficiëntie belangrijk zijn. CMS-700 geeft inzicht in het energieverbruik en maakt optimalisatie van het gebruik en kostenbesparingen mogelijk.

Optimaliseren energie-efficiëntie

CMS-700 is een ultra-compact meetsysteem voor energiemonitoring in eindgroepen. Het omvat een control unit en meetsensoren om energiegegevens te meten, verzamelen en analyseren. Hiermee kan de energie-efficiëntie worden geoptimaliseerd en zijn uitval en downtime in kritische processen te voorkomen. Een ‘pre-warning’-functie detecteert vroegtijdig afwijkingen in het energieverbruik zodat mogelijke vervolgschade door ‘unwanted tripping’ wordt vermeden.

Installatiegemak

CMS-700 leent zich voor alle soorten toepassingen tot 160 A en is binnen enkele minuten geïnstalleerd en in bedrijf genomen. Aanpassing van de bestaande installatie of onderbreking van de stroom zijn daarvoor niet nodig. Het installeren van het monitoringsysteem is in één woord eenvoudig: één platte kabel volstaat om alle componenten te verbinden. Dat bespaart installatietijd en garandeert een overzichtelijke installatie. En mocht de behoefte daar zijn, dan is ook uitbreiding eenvoudig mogelijk. De CMS-700 is zo schaalbaar dat de gebruiker zelf kan kiezen hoeveel meetpunten er nodig zijn.

Open systeem

De CMS-700 heeft een ingebouwde webserver voor eenvoudige toegang tot gegevens. De control unit kan bovendien op afstand en volledig veilig worden benaderd via verschillende communicatieprotocollen. Integratie in bestaande installaties (ook niet-ABB) is mogelijk zonder dat deze afgeschakeld hoeven te worden. Dat garandeert maximale flexibiliteit en vrijheid om het CMS-700 systeem te installeren.

Kijk hier voor meer informatie.

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers. www.abb.com