Complexiteit en de nieuwe uitdagingen voor de FPGA

Er start een nieuw tijdperk voor FPGA’s. De markt vereist dat FPGA-ontwerpen anticiperen op de technologie van morgen. De komst van AI en machine-learning stimuleren wereldwijd de vraag naar een hogere verwerkingscapaciteit en communicatiebandbreedte in datacenters, maar ook in IoT- en IIoT-systemen. Bij machine learning, artificial intelligence, augmented reality speelt data een cruciale rol.

De eerste plenaire spreker op het D&E event komt via Arrow Electronic. David Thomas van Intel neemt u mee in het nieuwe tijdperk voor field-programmable gate arrays. Nog nooit is de rol van de FPGA zo breed geweest en is de impact zo groot.

Bij FPGA-ontwikkeling komt tegenwoordig meer kijken dan alleen kennis van VHDL en/of Verilog. Door de opkomst van technologieën als HLS (High Level Synthesis) en het intensievere gebruik van kant-en-klare IP-blokken, is het steeds belangrijker om goed met deze tooling om te kunnen gaan.De FPGA wordt vaak in combinatie met een CPU ingezet. Dit om de krachten van de twee te combineren. De FPGA dient voor de tijdkritische en parallelliseerbare berekeningen en de CPU voor het dynamische en random acces gedrag.

Xilinx-oplossingen bieden superieure, op software gebaseerde intelligentie, hardware-optimalisatie en connectiviteit. Hiermee zijn ze geschikt voor een breed scala aan toepassingen, variërend van machine learning en 5G tot cloud computing en Industrial IoT. Mark Harvey van Xilinx EM zal namens EBV Elektronik ingaan op de waarde van de Xilinx Artificial Intelligence oplossing: hoe u geholpen kunt worden om krachtige, versnelde en geoptimaliseerde neurale netwerkimplementaties u kunt ontwikkelen voor ingebedde, ‘Edge’ gebaseerde applicaties.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.