Baanbrekende technologie op het gebied van intelligentie, efficiëntie en ontwerp

De nieuwe Nexera-serie LC-40 biedt geavanceerde AI-mogelijkheden en labbeheer met behulp van Internet of Things (IoT), intelligente automatische diagnostiek en functies voor automatisch herstel en efficiënte procesautomatisering en snelle, betrouwbare prestaties. Shimadzu, een van de wereldleiders op het gebied van analytische instrumenten, kondigt de release aan van de Nexera Ultra High-Performance Liquid Chromatografie-serie, met kunstmatige intelligentie ingezet als analytische intelligentie, waardoor systemen problemen automatisch kunnen detecteren en oplossen.

De Nexera UHPLC-serie maximaliseert betrouwbaarheid en uptime met volledig onbeheerde workflows die variëren van opstarten tot afsluiten. Analisten kunnen de Nexera zodanig instellen dat deze op een bepaald tijdstip opstart, automatisch alle leidingen spoelt, equilibreerd, basiscontroles en systeemgeschiktheid uitvoert en gereed is voor analyse voordat ze aankomen in het laboratorium. Bovendien verhoogd FlowPilot het debiet geleidelijk, waardoor de kans op schade aan kolommen wordt verminderd. De Nexera heeft ook autodiagnostiek en autoherstelmogelijkheden waarmee drukschommelingen tijdens de analyse worden gedetecteerd en afwijkingen worden gecorrigeerd.

Met externe mobiele fasebewaking en geïntegreerd beheer van verbruiksartikelen maximaliseert het systeem de uptime en betrouwbaarheid. Realtime monitoring van mobiele faseniveaus stelt laboratoriumpersoneel in staat om batches efficiënt uit te voeren en adequaat te reageren als er onvoldoende mobiele fase is voordat een run wordt gestart. Bovendien volgt Nexera het verbruik van verbruiksartikelen en geeft het waarschuwingen wanneer onderdelen moeten worden vervangen. Met de Nexera UHPLC-serie kunnen analisten parameters checken en chromatogrammen in realtime controleren, rechtstreeks vanuit een webbrowser op hun smartdevice.

De Nexera UHPLC verhoogt de efficiëntie door workflows te automatiseren en de doorvoer te maximaliseren. De SIL-40 autosampler kan de volledige injectiecyclustijd in slechts zeven seconden verwerken en een continue batchanalyse kan worden uitgevoerd op maximaal 44 MTP’s (met behulp van 3 plaatwisselaars). De Nexera mengt automatisch mobiele fase in elke ingestelde verhouding, omdat het systeem de exacte hoeveelheden bereidt die nodig zijn voor analyse, vermindert de Nexera verspilling en arbeid.

Het elegante, compacte ontwerp van de Nexera bespaart waardevolle laboratoriumbankruimte. In stand-by stand verbruikt het systeem 80% minder elektriciteit, verminderen de bedrijfskosten aanzienlijk en ondersteunt het systeem een milieuvriendelijk laboratorium.

Voor meer informatie over Nexera-serie kunt u tijdens LabAnalyse terecht op de stand van Shimadzu. Registreer hier voor een bezoek.

Website: