Always on met ‘s werelds ‘energie-slimste’ UPS

Power value 11LI UP and PROSchone netstroom en uptime zijn basisvoorwaarden voor het succes van ieder datacenter. Maar door de snelle groei van datacenters en daarmee hun toenemend vermogensverbruik komt steeds meer nadruk te liggen op efficiëntie. Door het hoge stroomverbruik leidt iedere efficiëntieverbetering immers al snel tot forse kostenbesparingen. Die hoge efficiëntie wordt des te belangrijker door de opkomst van edge computing en de grote belangstelling voor het Internet of Things die voor meer druk op datacenters zorgen. ABB biedt nu een oplossing die uit oogpunt van zowel efficiëntie als beschikbaarheid het beste garandeert: de nieuwe UPS (Uninterruptible Power Supply) DPA 250 S4. Met een efficiëntie van 97,6 procent biedt deze maar liefst 30 procent minder vermogensverlies, een zeer hoge betrouwbaarheid,  geen uitval en lage cost of ownership.

Modulaire redundante architectuur

De DPA 250 S4 is opgebouwd rondom ABB’s decentrale parallelle architectuur (DPA™) en bestrijkt een vermogensrange van 50 tot 1.500 kW. De UPS is speciaal ontwikkeld voor kritische omgevingen met een hoge computerdichtheid zoals kleine tot middelgrote datacenters, utiliteit, gezondheidszorginstellingen, spoorwegsignaleringstoepassingen en luchthavens.

Daarnaast is de UPS dankzij de modulaire architectuur eenvoudig en snel uit te breiden en te onderhouden. Modules kunnen– onder spanning – bij worden geplaatst of verwijderd. Iedere DPA 250 S4 UPS-module is uitgevoerd met alle functionele onderdelen om onafhankelijk te kunnen functioneren. Hierdoor bieden de verschillende modules op ieder functioneel niveau redundantie. Valt één van de modules uit dan nemen andere modules in het systeem de voeding voor de last over. De systeembetrouwbaarheid en beschikbaarheid zijn daardoor hoog vergeleken met andere modulaire UPS-oplossingen.

De kenmerkende decentrale parallelle architectuur van de DPA 250 S4, biedt veel voordelen. In nog geen 10 minuten tijd kan een module worden bijgeplaatst of vervangen met een veel lagere MTTR (mean time to repair) tot gevolg. Eén DPA 250 S4 250 kW-kast biedt ruimte voor maximaal zes 50 kW-modules voor 250 kW N+1 redundant vermogen. Tot maximaal zes 250 kW-kasten (max. 30 modules) kunnen vervolgens nog parallel worden geschakeld voor 1.500 kW schoon, ononderbroken vermogen. Dankzij de veilige ring-buscommunicatie worden storingen in het systeem voorkomen.

‘Lean power’ voor maximale efficiëntie

Opvallend zijn verder de ‘dual conversion mode’  en ABB’s Xtra VFI-mode. De dual conversion mode garandeert een absoluut storings- en schommelingsvrij vermogen voor kritische toepassingen. De transformatorloze IGBT-converters  (Insulated Gate Bipolare Transistor) met drielaags topologie zorgen daarbij voor een geringer gewicht, lagere koelvereisten en een energie-efficiënte werking. ABB’s Xtra VFI-mode maakt de UPS ook zeer efficiënt bij geringe belasting. In dat geval wordt overgeschakeld op ‘lean-power’ en het aantal gebruikte modules geoptimaliseerd voor de last. Bij het inschakelen van meerdere lasten worden automatisch meerdere modules ingeschakeld op online-mode. In Xtra VFI-mode wisselt het aantal actieve modules elkaar af zodat veroudering van de modules zo gelijkmatig mogelijk verloopt.

Omdat DPA-modules eenvoudig zijn toe te voegen wanneer de vermogensbehoefte toeneemt, is overdimensionering van de configuratie niet noodzakelijk. De initiële investering blijft daardoor beperkt. De kabelinvoer aan voorzijde en onder- of bovenkant ondersteunt uiteenlopende installatieschema’s. Het nieuwe systeem van ABB biedt verder verschillende opties voor backup-vermogen en ruimte voor lithium-ionbatterijen.

Kijk hier voor meer informatie.

 

 

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers. www.abb.com