Alternatief voor glasvezel

Straalverbindingen, ook wel Ethernet over Radio genoemd, zijn een goed alternatief voor glasvezel. Bedrijven maken steeds meer de overstap naar glasvezelverbindingen, omdat de behoefte aan bandbreedte en telecommunicatievoorzieningen steeds groter wordt. Bedrijven in het buitengebied hebben vaak hoge eenmalige aansluitkosten. De kosten voor een aansluiting kunnen oplopen tot vele duizenden of zelfs tienduizenden euro’s. Dat heeft allemaal te maken met de locatie van hun bedrijf en de afstand tot het dichtstbijzijnde knooppunt voor glasvezel. Straalverbindingen zijn zeer betrouwbaar en uitermate geschikt om breedbanddiensten te leveren als alternatief voor glasvezel.

Niet alleen voor bedrijven in het buitengebied is Ethernet over Radio een goed alternatief. Straalverbinding wordt ook vaak gekozen door de recreatiesector. Tenslotte liggen jachthavens, campings en bungalowparken vaak in buitengebieden waar weinig infrastructuur is. Om een straalzender te kunnen realiseren is een Line of Sight van essentieel belang. Dit is een radioverbinding tussen twee antennes. De antennes moeten naar elkaar gericht worden en er mag niets tussen staan of komen. Deze straalverbindingen kunnen afstanden tot 40 kilometer overbruggen, afhankelijk van de omgeving.

Erik van der Made van SAF Tehnika zal tijdens zijn lezing ingaan op 10Gb/s-straalverbindingen over maximaal 5 kilometer en u informeren waarom dit dé toekomst is.

Klik hier voor het complete programma en meld u aan voor een gratis bezoek.